Rukomet

Vrlo dobri nastupi Duvnjaka i Marića u pobjedama Kiela i Melsungena

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.12.2019.
Vrlo dobri nastupi Duvnjaka i Marića u pobjedama Kiela i Melsungena
Foto: EPA

U njemačkoj rukometnoj Bundesligi na rasporedu je bilo 19. kolo, a momčadi s vrha redom su upisale pobjede...

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrali su Göppingen i Kiel, a gosti su slavili s 27:26. U završnici susreta Krešimir Kozina dva puta je smanjivao zaostatak na gol razlike, ali Kiel je ipak zadržao prednost i otišao do pobjede.

Steffen Weinhold postigao je sedam golova, šest je dodao Niclas Ekberg, a Domagoj Duvnjak bio je strijelac pet puta. Kod domaćina Ivan Slišković i Kozina zabili su svaki po pet golova.

Problema nije bilo za Melsungen koji je s 36:23 pregazio skromni Balingen. Gostima je ovo četvrti poraz zaredom, a Melsungen se oporavio nakon dva vezana poraza.

Predvodio ga je Lasse Mikkelsen sa sedam golova, Marino Marić dodao je pet, a Domagoj Pavlović jedan gol. Kod gostiju po četiri gola postigli su Martin Strobel i Lukas Saueressig.

Magdeburg je nastavio veliki pobjednički niz i upisao je pobjedu i kod Nordhorna 27:21. Željko Musa i dalje ne nastupa i ostaje upitnik u kakvom stanju će doći na pripreme reprezentacije te hoće li moći igrati na Europskom prvenstvu.

Tim Hornke predvodio je Magdeburg s osam golova, a Michael Damgaard dodao je šest. Kod domaćina Georg Pöhle dodao je šest golova.

Füchse je u Berlinu u neizvjesnom dvoboju izvukao pobjedu protiv Leipziga slaveći 29:28. U dramatičnom dvoboju odnio je pobjedu golom Hansa Lindberga 15 sekundi prije kraja susreta.

Lindberg je bio najefikasniji s osam golova, Fabian Wiede dodao je šest, a Marko Kopljar dva gola. Kod gostiju Philipp Weber zabio je sedam golova.

Većih problema nije imao Flensburg koji je slavio protiv Mindena 27:22. Domaćin je potpuno kontrolirao susret i nije dopustio Mindenu da mu ozbiljno zaprijeti.

Johannes Golla i Marius Steinhauser postigli su po šest golova, a kod gostiju isti broj pogodaka imao je Savvas.

Nastavlja se sezona iz snova za Hannover Burgdorf koji je pregazio i Stuttgart s 32:19. Još jedna velika pobjeda za ostanak u najužem krugu kandidata za titulu, ovaj put pregažen je Stuttgart.

Nejc Cehte predvodio je pobjednika sa šest golova, a Ilija Brozović dodao je četiri. David Schmindt na drugoj strani dodao je sedam.

Romain Lagarde sa sedam golova predvodio je RN Löwen u gostujućoj pobjedi kod Bergischera.

Bundesliga, 19. kolo:
Göppingen - Kiel 26:27
Melsungen - Balingen 36:23
Nordhorn - Magdeburg 21:27
Wetrzlar - Ludwigshafen 26:23
Füchse Berlin - Leipzig 29:28
Lemgo - Erlangen 34:32
Flensburg - Minden 27:22
Hannover Burgdorf - Stuttgart 32:19
Bergischer - RN Löwen 26:29

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!