Košarka

Lakersi usporili Dončića i odnijeli pobjedu, Thunder do velike pobjede u Kanadi

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.12.2019.
Lakersi usporili Dončića i odnijeli pobjedu, Thunder do velike pobjede u Kanadi
Foto: EPA

U nedjeljnom programu u NBA ligi Hrvati nisu bili u akciji, ali uzbuđenja nije nedostajalo. U utakmici dana Lakersi su svladali Maverickse...

Los Angeles Lakersi u utakmici večeri svladali su Dallas Maverickse sa 108:95 u susretu koji nije bio neka velika rapsodija s obje strane. Luka Dončić mučio se protiv obrane Lakersa, niti LeBron James na drugoj strani nije bio nezaustavljiv, Kyle Kuzma doslovno ništa nije mogao pogoditi i pamte i jedni i drugi bolja izdanja.

Ipak, Lakersi su odnijeli zasluženu pobjedu, dominirali su susretom i održavali prednost te na kraju zasluženo slavili. Ovdje su pokazali da se vraćaju na pravi put nakon što su povezali drugu pobjedu.

Najbolji kod pobjednika bili su Anthony Davis s 23 poena i devet skokova, Kentavious Caldwell-Pope s 19 poena te James s 13 poena i 13 asistencija. Luka Dončić imao je 19 poena i sedam asistencija, a Delon Wright 14 poena.

Raptorsi nisu izdržali, nakon teškog gostovanja u Bostonu, samo 24 sata kasnije ugostili su Thunder, a osim toga imaju ogromnih problema s ozljedama ključnih igrača. U takvom stanju nisu uspjeli svladati Oklahoma City iako su bili blizu. 36 sekundi prije kraja Shai Gilgeous-Alexander ubacio je za 98:97, nakon toga Raptorsi su imali napad, ali Fred VanVleet nije pogodio za pobjedu.

Gilgeous-Alexander je ubacio 32 poena uz sedam skokova, a Chris Paul 25 poena uz 11 skokova i osam asistencija. Kod Raptorsa po 20 poena upisali su Kyle Lowry (pet asistencija) i VanVleet (osam asistencija) dok je Serge Ibaka dodao 12 poena i 14 skokova.

Denver Nuggetsi bili su bolji od Sacramento Kingsa sa 120:115. Kingsima je to bio sedmi uzastopni poraz, ali nisu toliko loše izgledali i pružili su dobar otpor. U konačnici vrlo malo im je nedostajalo za neko iznenađenje, domaćin je ipak bio dovoljno koncentriran u završnici.

Prva imena kod pobjednika bili su s po 19 poena Michael Porter (šest skokova) i Will Barton (pet asistencija). Kod Kingsa Nemanja Bjelica ubacio je 27 poena (5/7 trica) uz šest skokova, Buddy Hield 20 poena uz osam asistencija, a De'Aaron Fox 18 poena uz 13 asistencija.

Houston Rocketsi bez Hardena, Westbrooka i Capele bili su bez šanse u New Orleansu. Još su se dobro i držali do završnice susreta, ali zadnju dionicu izgubili su 41:19 i upisali poraz.

Po 27 poena kod pobjednika ubacili su Brandon Ingram (šest skokova) i Lonzo Ball (7/12 trica, deset skokova, osam asistencija), po 25 Jrue Holiday (pet asistencija) i E'Twaun Moore dok je Derrick Favors dodao 12 poena i 16 skokova. Kod Houstona Danuel House ubacio je 22 poena uz šest skokova, a Eric Gordon dodao je 20 poena.

NBA:
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 108:95
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 97:98
Denver Nuggets - Sacramento Kings 120:115
New Orleans Pelicans - Houston Rockets 127:112
Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 117:104 (Dillon Brooks 20p/Malik Monk 18p, 5sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!