Rukomet

Dinart još traži drugog vratara: "Gerard je broj jedan, tek ćemo odlučiti o zamjeni"

Mihaela Bradovski • utorak, 31.12.2019.
Dinart još traži drugog vratara: "Gerard je broj jedan, tek ćemo odlučiti o zamjeni"
Foto: Pixsell

Francuska nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo, a jedan od upitnika za izbornika Didiera Dinarta je tko će biti drugi vratar reprezentacije...

I Francuzi su se nakratko razišli kućama, odradili su prvu fazu priprema i okupit će se nakon Nove godine.

"Zadovoljan sam predanošću igrača tijekom ove faze priprema. Radili smo dva puta dnevno na što igrači nisu baš navikli kroz klubove", istaknuo je Didier Dinart.

U završnoj fazi priprema Francuska će odraditi i dvije prijateljske utakmice tijekom koje će se testirati ono što je dosad napravljeno i vidjeti kako su se uklopile alternative za Luku Karabatića i Kentina Mahea koji neće nastupiti na Europskom prvenstvu.

"Protiv Srbije i Danske pokazat ćemo ono na čemu smo dosad radili. S ozljedama Luke i Kentina imali smo manju skupinu igrača, ali napravili smo veliki korak prema naprijed. Sve su to igrači koji su donijeli svoje iskustvo iz klubova od Pariza, Nantesa, Montpelliera, Barcelone..."

Ostaje dvojba tko će ići kao drugi vratar na Europsko prvenstvo.

"Vincent Gerard je broj jedan, već se dokazao na najvišoj razini i dio je kolektiva. Tu su Wesley Pardin i Yann Genty, obojica rade s trenerom Jean-Lucom Kiefferom i tek ćemo donijeti konačnu odluku. Vincent će braniti u obje pripremne utakmice, a Wesley i Yann po jednu."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!