Košarka

Sunsi u drugom poluvremenu smanjili ogroman zaostatak, Blazersi se osramotili u New Yorku

Branimir Korać • četvrtak, 02.01.2020.
Sunsi u drugom poluvremenu smanjili ogroman zaostatak, Blazersi se osramotili u New Yorku
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bila četiri susreta, a nastupio je Dario Šarić čiji su Phoenix Sunsi poraženi u Los Angelesu. Najveće iznenađenje, ako to može biti s obzirom na formu Portlanda, priredio je New York...

Los Angeles Lakersi upisali su visoku pobjedu na svom parketu protiv Phoenix Sunsa. Odigrali su fantastično prvo poluvrijeme u kojem su stvorili visoku razliku da bi u drugom dijelu dovršili posao.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 74:41, u nekoliko navrata bilo je i plus 34 te je bilo samo pitanje konačne razlike. U nastavku susreta Lakersi su popustili, nisu više bili tako koncentrirani i Sunsi su polako smanjivali zaostatak te se spustili na jednoznamenkastu razliku, ali prave prijetnje za preokretom nije bilo.

LeBron James ubacio je 31 poen uz 13 skokova i 12 asistencija, a Anthony Davis dodao je 26 poena i 11 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 32 poena uz sedam asistencija, Kelly Oubre 26 poena z šest skokova, a Deandre Ayton 16 poena uz 14 skokova.

Dario Šarić igrao je 14 minuta i upisao četiri poena (2/3 za dva) uz skok i asistenciju.

Teškom mukom su Milwaukee Bucksi stigli do pobjede protiv Minnesote Timberwolvesa sa 106:104. Imali su Timberwolvesi napad za produžetak, ali tri sekunde prije kraja Gorgui Dieng nije pogodio.

Giannis Antetokounmpo bio je među rijetkima raspoloženima kod domaćina s upisanih 32 poena i 17 skokova, a Khris Middleton dodao je 13 poena i osam skokova. Kod Wolvesa i dalje nema Andrewa Wigginsa i Karl-Anthonyja Townsa, 22 poena i šest skokova upisao je Shabazz Napier, a Dieng je dodao 15 poena i šest skokova.

Orlando Magic očekivano je slavio u gostima kod ozljedama desetkovanog Washingtona te ga je svladao sa 122:101. Wizardsi su bili za petama Magicu u prvom dijelu, ali nastavak je bio jednosmjeran.

DJ Augustin predvodio je goste s 25 poena i devet asistencija, a Nikola Vučević dodao je 20 poena i 12 skokova. Kod Wizardsa Bradley Beal završio je s 27 poena i pet asistencija, a Jordan McRae s 15 poena i sedam skokova.

Portland igra debelo ispod očekivanja i bez obzira na sve muke s ozljedama, posao Terryja Stottsa polako dolazi u opasnost. Pravu blamažu Blazersi su doživjeli u New Yorku gdje su ih slabi Knicksi pregazili sa 117:93. Carmelo Anthony u svom povratku u Madison Square Garden jedini je bio na visini zadatka.

Anthony je ubacio 26 poena uz sedam skokova, a po 17 poena dodali su Hassan Whiteside (12 skokova) i CJ McCollum. Mario Hezonja zbog problema s leđima i dalje ne igra. Kod Knicksa po 22 poena upisali su Julius Randle (13 skokova) i Mitchell Robinson (osam skokova).

NBA:
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 117:107
Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 106:104
Washington Wizards - Orlando Magic 101:122
New York Knicks - Portland Trail Blazers 117:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.01.2020. u 11:36
    blazersi kanta
    Obrisan korisnik