Košarka

Povijesna večer u Euroligi: Vassilis Spanoulis preskočio Juana Carlosa Navarra

Branimir Korać • petak, 03.01.2020.
Povijesna večer u Euroligi: Vassilis Spanoulis preskočio Juana Carlosa Navarra
Foto: EPA

Odigrana su četiri susreta 17. kola Eurolige, a ovo kolo ostat će u sjećaju po dolasku na vrh liste strijelaca svih vremena Vassilisa Spanoulisa...

Crvena zvezda upisala je jednu od svojih najviših i najuvjerljivijih pobjeda u novijoj povijesti u europskim natjecanjima. Bayern je u Beogradu teško stradao s 93:63 što je treća Zvezdina pobjeda za približavanje 50-postotnom učinku. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu gdje je Zvezda potpuno nadigrala Bayern i na odmoru već vodila 53:31.

U Zvezdinim redovima po 15 poena upisali su Kevin Punter i Lorenzo Brown (sedam asistencija, šest skokova).

Povijesni dvoboj odigran je u Pireju gdje je Fenerbahče prekinuo gubitnički niz, ali susret će ostati zapamćen isključivo po 14 poena Vassilisa Spanoulisa koji je tako preskočio Juana Carlosa Navarra i postao najbolji strijelac Eurolige u povijesti.

Međutim niti Spanoulis nije spriječio Olympiakosov poraz, Fenerbahče je ubacio čak 16 trica iz 29 pokušaja i odnio je pobjedu.

Babdo De Colo briljirao je s 32 poena, a 15 je dodao Luigi Datome. Kod poraženih po 14 poena upisali su Spanoulis (osam asistencija) i Printezis (šest skokova).

Barcelona je poražena u gostima kod Baskonije 76:74. Tornike Šengelia u završnici je doveo Baskoniju u vodstvo, nakon toga Barcelona je imala priliku za barem produžetak, ipak je išla na tricu za pobjedu, ali Pierre Oriola nije pogodio i domaćin je slavio.

Pierria Henry je upisao 20 poena, a Shavon Shields 14. Kod Barce Nikola Mirotić završio je sa 17 poena, a po 13 su dodali Malcolm Delaney i Kyle Kuric. Ante Tomić za 11 minuta ubacio je dva poena (1/3) uz dva skoka.

Žalgiris je u teškom dvoboju slavio protiv Maccabija 73:68. Odluka je pala tek u završnici gdje se Žalgiris uspio odvojiti i slaviti.

Lukas Lekavičius predvodio je domaćina s 23 poena, a Jake Cohen s 20 bio je najbolji kod Izraelaca.

Euroliga, 17. kolo:
Crvena zvezda - Bayern 93:63
Olympiakos - Fenerbahče 87:96
Baskonia - Barcelona 76:74
Žalgiris - Maccabi 73:68

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!