Rukomet

Katar otvorio Croatia kup pobjedom protiv Bosne i Hercegovine

Sportnet, Branimir Korać • petak, 03.01.2020.
Katar otvorio Croatia kup pobjedom protiv Bosne i Hercegovine
Foto: EPA

U prvom susretu Croatia kupa rukometaši Katara pobijedili su reprezentaciju Bosne i Hercegovine 30:27 i potvrdili da su spremni za Azijsko prvenstvo koje ih očekuje sredinom siječnja u Kuvajtu, te da će biti ozbiljan ispit za Hrvatsku u nedjelju...

Oba trenera koristila su po 18 igrača u tome susretu. Katar koji s klupe predvodi veliki španjolski stručnjak Valero Rivera slabo je ušao u utakmicu. Uz jednu tehničku pogrešku i dva promašaja, te jednu obranu vratara Benjamina Burića BiH je relativno lako i brzo povela 3:0. I držali su tu prednost do 17. minute kada Katar uspijeva prvi put izjednačiti na 7:7. Zanimljivo je da do toga trenutka katarska momčad nije imala ni jednu obranu vratara. Bilal Šuman i njegova družina nisu se međutim uplašili tog niza Kataraca, već su pet minuta poslije opet pobjegli na plus tri (12:9), pa (13:10), da bi na predahu imali dva pogotka viška, 15:13.

U nastavku gledamo sličnu priču još dvadesetak minuta. Rukometaši Bosne i Hercegovine igraju poletnije, brže, raznovrsnije. U jednom trenutku imaju četiri pogotka razlike. Ali onda se kao i mnogo puta do sada Katarcima ukazao Danijel Šarić i žuto–plavi su zapali u probleme. Od prednosti 24:21 za BiH, Katar je napravio niz od sedam pogodaka za redom, ponajviše zahvaljujući fantastičnim obranama svoga vratara i poveo 24:28. Za iskusnu momčad bilo je samo pitanje rutine privesti susret kraju, do kojeg je u tim trenucima ostalo manje od šest minuta. Konačnih 27:30, pokazuje da je BiH u drugom poluvremenu primila 17 pogodaka, a postigla samo 12 pogodaka, to je ipak malo da bi se dobila reprezentacija vrijednosti jednog Katara.

S pet pogodaka Marko Panić bio je najefikasniji u redovima naših susjeda. Ukupno 12 obrana imali su njihovi vratari. Među Katarcima najbolji Rafael Capote i Frankis Carol Marzo s po sedam pogodaka. Danijel Šarić je imao devet obrana.

Turnir se nastavlja sutra, 4. siječnja, susretom Hrvatske i BiH koji se igra u 16:50 uz izravni prijenos na RTL televiziji. Katar je pak slobodan. U nedjelju 5. siječnja završnog dana turnira, Hrvatska i Katar igraju također u 16:50 sati uz izravni prijenos na RTL-u. Karata za oba dana natjecanja (cijena 50 i 70 kuna) još ima i bilo bi lijepo da Žatika bude puna, te da na pravi način isprati reprezentaciju na Europsko prvenstvo u Austriju, Norvešku i Švedsku.

AUTOR: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!