Tenis

Miran dan za nositeljice u Kini, Sabalenka i Wang najuvjerljivije

Branimir Korać • ponedjeljak, 06.01.2020.
Miran dan za nositeljice u Kini, Sabalenka i Wang najuvjerljivije
Foto: EPA

Odigrano je osam susreta prvog kola WTA turnira u Shenzhenu i većih iznenađenja nije bilo. Favoritkinje su uspješno odradile svoju zadaću...

Sedma nositeljica turnira u Shenzhenu Kazahstanka Elena Ribakina prošla je u osminu finala zahvaljujući pobjedi protiv Kineskinje Saisai Zheng u tri seta. Malo čudan meč u kojem je Ribakina dobila prvi set sa 6:2 da bi nakon toga drugi izgubila sa 6:1, ali u trećem je ponovno bila uvjerljiva i sa 6:2 prošla dalje. Ribakina je tako nastavila dobru formu s kraja prošle sezone, a Zhang lošu te joj je ovo četvrti poraz u zadnjih pet nastupa.

Vrlo uvjerljiva bila je Qiang Wang koja je ispustila samo tri gema protiv Ons Jabeur. Wang je za pobjedu trebala manje od sat vremena, potpuno je nadigrala Tunižanku i ostavila ju je bez drugog kola. Tijekom cijelog meča nije joj dopustila nijednu break priliku.

Na skoro identičan način dalje je prošla Arina Sabalenka koja je trebala tek 15-ak minuta više za pobjedu protiv kvalifikantice Margarite Gasparjan. Druga nositeljica posebno je dominirala u drugom setu u kojem nije izgubila niti gem.

U domaćem dvoboju na startu turnira Shuai Peng bila je bolja od Lin Zhu u tri seta. Odluka je pala u trećem setu gdje je Peng došla do breaka u trećem gemu, spasila dvije break prilike kod 3:2 i onda u devetom gemu dovršila posao.

Garbine Muguruza trebala je vremena da uhvati pravi ritam, a onda je preokretom izbacila mladu Kineskinju Xinyu Wang. Wang je stala nakon 6:3, 3:3, izgubila devet gemova zaredom i upisala poraz.

WTA Shenzhen, prvo kolo:
Shelby Rogers (SAD) - Nicole Gibbs (SAD, Q) 6:3, 5:7, 6:4
Elena Ribakina (Kazahstan, 7) - Saisai Zheng (Kina) 6:2, 1:6, 6:2
Qiang Wang (Kina, 4) - Ons Jabeur (Tunis) 6:0, 6:3
Arina Sabalenka (Bjelorusija, 2) - Margarita Gasparjan (Rusija, Q) 6:3, 6:0
Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) - Anna-Lena Friedsam (Njemačka, Q) 6:2, 6:3
Shuai Peng (Kina) - Lin Zhu (Kina) 6:2, 3:6, 6:3
Kristyna Pliškova (Češka) - Irina Begu (Rumunjska, Q) 6:3, 6:3
Garbine Muguruza (Španjolska, 6) - Xinyu Wang (Kina, WC) 3:6, 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!