EP 2020., Skupina D, 2. kolo, 12.01.2020, 16:00 h
Portugal 27:24 Bosna i Hercegovina

Portugal prejak za BiH, Portela povukao za nova dva boda

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Portugal prejak za BiH, Portela povukao za nova dva boda

Vrlo dobru utakmicu režirale su reprezentacije Portugala i Bosne i Hercegovine unutar skupine D Europskog rukometnog prvenstva. Na kraju sadržajnih 60 minuta nove je bodove upisao sastav Paula Pereire. Portugalci su slavili rezultatom 27:24...

Portugal pun samopouzdanja nakon pobjede protiv Francuske u drugom kolu igrao je protiv Bosne i Hercegovine koja je, pa, glatko poražena od Norveške, ali unatoč tome nije se odrekla ambicija za drugi krug. Pokazala je to i tijekom ovog dvoboja u kojem se borila i nije samo tako pala, ali su Portugalci ipak potvrdili kako su kvalitetnija reprezentacija.

Rješenje susreta u koji je Portugal nakon slavlja nad Francuskom ušao kao favorit, stiglo je u posljednjih 15-ak minuta. Kada je dva pogotka za redom, prvo s linije sedam metara, a zatim iz portugalskog četvrtog kontranapada, postigao Portela njegova je vrsta otišla na 20:16 i ipak nešto mirnija u odnosu na protivnika ušla u samu završnicu.

Problemi Bosne i Hercegovine nastavili su se kada su u razmaku od desetak sekundi isključenja zaradili Mandić i Terzić. U toj 50. minuti Portugal je držao 21:17, a kada je novu obranu upisao Quintana te se još jednom u listu strijelaca, sedmi puta iz devet pokušaja, upisao Portela ispred BiH stajao je sve teži zadatak.

Izabranici Bilala Šumana unatoč činjenici da ponovno moraju hvatati zaostatak nisu gubili glavu i u posljednje dvije minute ušlo se pri portugalskih 26:24. Za pravi povratak ostalo je ipak premalo vremena, dok je portugalski sastav još jednom uspješno okončao svoju akciju BiH je statističkim podacima dodala još jedno isključenje i na kraju izgubila s tri razlike.

Što se prvog poluvremena tiče, pobjednički je sastav pokazao manje oscilacija u igri pa su tako Pereirini rukometaši u 11. minuti vodili sa 7:4, a devet minuta kasnije s 10:7. U završnim minutama prvog dijela BiH je uspjela ublažiti zaostatak i u nastavak se ušlo pri minimalnih 12:11.

Sastav BiH svoje je najbolje minute odigrao po povratku s odmora pa je tako već u prvoj akciji stigao do izjednačenja, a svega pet minuta kasnije poveo s 14:12 nakon što se u strijelce upisao Ibrahim Haseljić. U toj 3:0 seriji zgodicima su još sudjelovali i Ovčina te Prce.

Pedro Portela kreirao je, na kraju ključnu 4:0 seriju, a u konačnici se zaustavio na deset zgoditaka iz 14 pokušaja. Vratar Alfredo Quintana skupio je 13 obrana.

U dresu Bosne i Hercegovine najmirniju ruku imao je stopostotnih Vladimir Vranješ s učinkom 4/4 dok je Prce postigao pet pogodaka iz sedma pokušaja. S druge strane, razočarali su Panić (3/8) i Karačić (1/5). Burić i Grahovac (9) skupili su 13 obrana.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

EP 2020., Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Portugal27:24Bosna i Hercegovina
Francuska26:28Norveška
1Norveška 394:80+146
2Portugal 383:8304
3Francuska 382:79+32
4Bosna i Hercegovina 373:90-170

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!