Košarka

Sonik Puntamika u zadarskom dvoboju do završnog turnira Kupa

Matej Kačan • utorak, 14.01.2020.
Sonik Puntamika u zadarskom dvoboju do završnog turnira Kupa
Foto: Pixsell

Utakmicu osmine finala Kupa Krešimira Ćosića su u Jazinama odigrali zadarski klubovi Jazine Arbanasi te Sonik Puntamika, a s 81:72 je bolji na kraju bio premijerligaš...

Teže od očekivanog je Sonik Puntamika prošla u četvrtfinale te završni turnir Kupa Krešimira Ćosića. U zadarskom dvoboju Sonik je svladao prvoligaša Jazine Arbanasi nakon preokreta u drugom poluvremenu. Jazine su dokazale i pokazale da su ekipa dostojna vrha Prve lige i vjerojatni budući sudionik najvišeg razreda hrvetske košarke.

U prvoj dionici gledali smo tijesnu košarku nakon koje Sonik vodi s 22:18, a nakon početne trice Segarića za 25:18 Jazine kreću u veliku 13:0 seriju s kojom dolaze do 31:25, a na polivremenu čuvaju 42:38.

Treća dionica donijela je sjajnu igru Sonika koji s 26:10 preokreće rezultat i vodi 52:64, a slična je prednost zadržana i u finišu susreta usprkos pokušajima Jazina da se primaknu. Tako će Sonik u četvrtfinalu na boljeg iz susreta Alkara i Zadra koji je na rasporedu u srijedu, a domaćin završnog turnira još nije poznat. Ranije je svoje mjesto na Final eightu osigurao Split.

Pobjednike je s 22 poena vodio Cvitković, dok je 18 ubacio Segarić. Kod poraženih su po 17 ubacili Roko Erslan i Amerikanac Anderson.

Kup Krešimira Ćosića, 1/8 finale:
Jazine Arbanasi - Sonik Puntamika 72:81

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!