Košarka

Ivica Zubac opravdao minutažu i odigrao vrlo dobro protiv Žižićevih Cavsa

Branimir Korać • srijeda, 15.01.2020.
Ivica Zubac opravdao minutažu i odigrao vrlo dobro protiv Žižićevih Cavsa

Los Angeles Clippersi ugostili su Cleveland Cavalierse i upisali visoku pobjedu 128:102. Clippersi su dominirali susretom i bili puno bolji protivnik, a dobru predstavu pružio je Ivica Zubac...

Ivica Zubac ovaj put je u pravom smislu riječi bio prvi centar Los Angeles Clipeprsa. Protiv Cleveland Cavaliersa i Tristana Thompsona je dominirao, bio dobar na obje strane parketa i ovaj put dobio je i minutažu kakvu češće zaslužuje.

Clippersi su bili uspješniji sa 128:102, a Zubac je na parketu proveo 25 minuta i za to vrijeme je ubacio 12 poena (6/8 za dva) uz deset skokova, četiri blokade i dvije asistencije. Usporedbe radi, Thompson je na drugoj strani za 24 minute ubacio nula poena (0/5) i uhvatio osam skokova bez ijedne asistencije ili blokade.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno vrlo brzo, već do poluvremena sve je bilo jasno, a Clippersi su uoči zadnje četvrtine imali ogromno vodstvo 106:71.

Od početka je susret išao u jednom smjeru, a onaj koji ga je tamo vukao bio je Kawhi Leonard. Leonard je bio vrlo raspoložen i ostvario je svoj najbolji učinak ove sezone.

Leonard je za 28 minuta ubacio čak 43 poena (6/10 za tricu) te je tek treći igrač u povijesti koji je ubacio najmanje 43 poena za manje od 29 minuta.

Standardno veliku pomoć s klupe pružao je Lou Williams s 24 poena.

Kod Cavsa Collin Sexton ubacio je 25 poena, Cedi Osman dodao je 21, a Darius Garland 14 poena uz deset skokova.

Inače, upravo Garland završio je na highlightsima nakon što je Zubac preko njega zakucao u kontranapadu.

NBA:
LA Clippers - Cleveland Cavs 128:103

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!