Košarka

Cibona uvjerljivom trećom dionicom u Osijeku do završnice Kupa

Matej Kačan • srijeda, 15.01.2020.
Cibona uvjerljivom trećom dionicom u Osijeku do završnice Kupa
Foto: Pixsell

Košarkaši Cibone su treći sudionici završnice Kupa Krešimira Ćosića. Iako prošarani ozljedama, Cibosi su u Osijeku s uvjerljivih 103:77 svladali Vrijednosnice te su nakon Splita i Sonika osigurali svoje mjesto na Final eightu Kupa...

Od onog "prvog ešalona" favorita u Kupu Krešimira Ćosića, Cibona je u Osijeku trebala imati najteži posao. Momčad je prošarana ozljedama stigla u goste vrlo dobrim Vrijednosnicama iz Osijeka, ali su Vukovi pravim pristupom odigrali ozbilljnu obranu i slomili domaću momčad.

Dobro je Cibona krenula pa kroz prvu četvrtinu održava prednost od osam-devet poena koju je Osijek malo smanjio pa je nakon deset minuta 22:18 za goste. Bolje je u drugu dionicu krenula domaća momčad koja je s nekoliko trica preokrenula rezultat pa je nakon četiri i pol igre u drugoj četvrtini 30:29 što Cibona opet preokreće pa je na poluvremenu 45:37.

Drugo poluvrijeme Cibona otvara sjajno. Lovre Bašić je izgubio nekoliko lopti i gosti rade 9:1 za vrlo ozbiljnu prednost koja ostaje i do konca treće dionice jer je Cibona Vrijednosnicama dozvolila tek 13 poena, a sama je ubacila 25.

U četvrtoj dionici se raspada obrana domaćina, a razgoropadili su se Matic Rebec i Marko Ramljak pa Cibona u šest minuta postiže 25 poena i diže razliku na gotovo 30 poena prednosti. Utakmica je već bila rezultatski gotova pa je ostalo tek da se sve privede kraju do konačnih 103:77.

Pobjednike je s 24 poena vodio Ramljak, dok je 23 uz 10 asistencija i četiri trice dodao Matic Rebec. Antonio Jordano je ubacio 18 poena kod poraženih, dok ga je s 13 pratio Andrija Šarenac. Cibona će u četvrtfinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Diadore i Šibenke.

Kup Krešimira Ćosića, 1/8 finala:
Vrijednosnice Osijek - Cibona 77:103

FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!