Tenis

Viktor Galović poražen u kvalifikacijama za Australian Open

Matej Kačan • petak, 17.01.2020.
Viktor Galović poražen u kvalifikacijama za Australian Open
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisač Viktor Galović nije uspio ući u glavni turnir na Australian Openu. Galović je u kvalifikacijama poražen od Rusa Evgenija Donskoja s 2:1 u setovima...

Viktor Galović je zaustavljen na pretposljednjem koraku prema glavnom turniru prvog Grand Slama sezone, Australian Opena. Nakon pobjede protiv Ekvadorca Gomeza, Galovića je s 2:1 u setovima svladao Rus Evgenij Donskoj.

109. igrač svijeta je oduzeo Galovićev servis već u prvom servis gemu 246. igrača svijeta, a do kraja prvog seta je svatko čuvao svoj servis. Imao je Galović tri break lopte pri 3:1, ali se nije uspio vratiti na poravnate odnose u prvom setu.

Mnogo bolje je hrvatski tenisač ušao u drugi set. Odmah na prvom Donskojevom servis gemu je imao dvije lopte za oduzimanje servisa, ali Rus brani. No već na sljedećem servisu Rusa Galović radi break i tu prednost zadržava za 6:3 i 1:1 u setovima.

Slična stvar se dogodila i u trećem setu. Opet je svatko imao velikih problema na svom servisu, a pogotovo Galović koji je i izgubio servis u šestoj igri. Nije se uspio Hrvat više vratiti u meč i Donskoj prolazi u zadnju rundu kvalifikacija.

Australian Open, kvalifikacije:
Evgenij Donskoj - Viktor Galović 6:3, 3:6, 6:3

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!