Tenis

Dodig i Polašek u finalu, Jurak i Dabrowski propustile ogromnu priliku za naslov u Adelaideu

Matej Kačan • petak, 17.01.2020.
Dodig i Polašek u finalu, Jurak i Dabrowski propustile ogromnu priliku za naslov u Adelaideu

Zaposleni su bili hrvatski tenisači u parovima, a od tri predstavnika dva nisu uspjela pobijediti u svojim mečevima. Tek je Ivan Dodig sa svojim partnerom ušao u finale u Adelaideu...

Ivan Dodig i Filip Polašek ušli su u finale turnira u Adelaideu. Kombinacija Dodiga i slovačkog veterana s 2:1 u setovima je svladala Jamieja Murrayja i Neala Skupskog nakon preokreta.

Prvi set je pripao britanskom paru nakon što su svi ljubomorno čuvali svoj servis. Taman kad su se svi spremali za tie-break, Britanci su ostvarili prednost u oduzimanju servisa pa sa 7:5 odlazimo u drugi set u kojem Dodig i Polašek igraju mnogo bolje te u četvrtoj igri oduzimaju servis Britancima i sa 6:3 izjednačavaju meč.

Treći set je ponudio pravu dramu u vidu produženog tie-breaka u kojem su Dodig i Polašek morali spašavati meč loptu čak tri puta. Nakon posljednje pri 13:12 za Britance hrvatsko-slovačka kombinacija osvaja tri poena u nizu i prolazi u finale.

Istu stvar u Aucklandu nisu uspjeli ostvariti Franko Škugor i njegov partner, Amerikanac Austin Krajicek. Oni su nakon sat i 20 minuta izgubili od austrijsko-novozelandske kombinacije Oswald/Daniell.

U prvom setu sve je bilo gotovo vrlo brzo jer je Škugoru i Krajiceku oduzet servis dva puta, u četvrtom i osmom gemu te Oswald i Daniell uzimaju prvi set sa 6:2. U drugom setu je svatko držao svoj servis do tie-breaka u koji Škugor i Krajicek kreću lako loše.

Brzo su se Hrvat i Amerikanac našli u 5:1 zaostatku te su pri 6:3 spasili čak tri meč lopte. No snage za preokret nije bilo te Oswald i Daniell sa 7:5 u tie-breaku dolaze do 2:0 i prolaze u finale.

U finalu ženskih parova u Adelaideu Darija Jurak i njena suigračica Gabriela Dabrowski sjajno su krenule te su u pola sata nakon ukupno šest oduzetih servis gemova sa 6:2 dobile prvi set protiv Nicole Melichar i Yi-Fan Xu.

No tada dolazi do preokreta jer su Jurak i njena partnerima prosule dobiven meč. Imale su dva breaka prednosti, 4:1 u gemovima i servis za 5:1 da bi onda izgubile tri svoja servisa te izgubile drugi set sa 7:5. U trećem setu nije bilo neke velike šanse. Pri 5:5 su Melichar i Xu osvojile pet poena u nizu te s 10:5 i 2:1 u setovima osvajaju naslov.

ATP Adelaide, Auckland, WTA Adelaide, parovi:
J. Murray/N. Skupski - I. Dodig/F. Polašek 7:5, 3:6, (13:15)
N. Melichar/Y. Xu - G. Dabrowski/D. Jurak 2:6, 7:5, (10:5)
A. Krajicek/F. Škugor - M. Daniell/P. Oswald 2:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!