Tenis

Petra Martić bez ikakvih problema do drugog kola Australian Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 20.01.2020.
Petra Martić bez ikakvih problema do drugog kola Australian Opena

Petra Martić vrlo dobro odradila je posao na startu Australian Opena. Amerikanku Christinu McHale svladala je u dva seta uz samo tri ispuštena gema...

Dobar ulazak u sezonu za Petru Martić, barem što se tiče Grand Slam turnira. U Melbourneu je krenula autoritativno, nije dopustila nikakve stresove u prvom kolu i za manje od sat i pol izborila je prolaz.

S obzirom na vremenske uvjete, sparinu, a kasnije i kišu, važno je to da nije bilo prekovremenog posla. Christina McHale je igračica koja je dobar izbor za prvo kolo, daleko je od svojih najboljih dana i Martić je to iskoristila.

Petra je bila agresivna, puno je boravila na mreži i tražila poen i na kraju joj se ta agresivnost i isplatila.

U prvom setu bio je dovoljan jedan break i to kod 2:1 kada je došla do 15:40, no iskoristila na kraju tek treću break loptu. Do kraja seta spasila je tri break lopte i sa 6:3 stigla do prednosti.

U drugom setu McHale je brzo pala. Martić je odmah u prvom gemu napravila break, zatim spasila break loptu da bi u trećem gemu ponovno oduzela servis protivnici i tu je McHale izgubila svaku nadu i otplovila u poraz.

Petra je iskoristila četiri od devet break prilika dok je McHale sve četiri svoje prokockala. 22 winnera upisala je Martić, tome je dodala 22 neprisiljene pogreške, a s druge strane McHale je imala 13 winnera i 17 neprisiljenih pogrešaka.

Australian Open, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 13) - Christina McHale (SAD) 6:3, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!