Košarka

Sjajni Simmons preokrenuo Netse, Wizardsi i Raptorsi do pobjeda

Matej Kačan • utorak, 21.01.2020.
Sjajni Simmons preokrenuo Netse, Wizardsi i Raptorsi do pobjeda

Povodom Dana Martina Luthera Kinga igra se mnoštvo NBA utakmica, a tri su bile u ranijem, za Europu atraktivnijem terminu...

SAD i njeni građani slave Dan Martina Luthera Kinga koji se obilježava povodom rođendana afroameričkog govornika i vođe borbe za ljudska prava i rasnu jednakost u SAD-u. Za NBA fanove to znači da se igra mnoštvo atraktivnih susreta jer je "MLK Day" najveći NBA blagdan uz Božić. Tri su susreta večeras odigrana u terminima koji su atraktivni za Europu, a u dva su slavili gosti.

U Brooklynu je susret Netsa i Sixersa podijeljen na tri velika dijela. Srednji je pripao domaćinu, ali je prvi i najvažniji, posljednji dio pripao Sixersima. Nakon boljeg početka Sixersa Netsi su krenuli sa serijom pri kraju prve dionice koju zaključuju LeVert i Luwawu-Cabarrot koji Netsima donose 32:29 vodstvo koje se proteglo do samog kraja treće četvrtine.

Tada kreće velika serija Sixersa koja je 91:82 zaostatak pretvorila u 97.91 vodstvo, a prvo ime svakako je bio sjajni Ben Simmons. Sixersi su vodstvo zadržali do konačnih 117:111, a Simmons je bio maestralan s 34 poena uz po 12 skokova i asistencija. Spencer Dinwiddie je kod Netsa ubacio 22 poena.

Sličan susret, ali uz veće amplitude u rezultatima su odigrali Atlanta i Toronto. Nakon boljeg početka Kanađana, Atlanta je sjajnom drugom dionicom okrenula, ali joj se na putu do pobjede ispriječio sjajni Norman Powell koji nije mogao promašiti tricu te je vodio preokret do 122:117 pobjede usprkos ludoj seriji Traea Younga koji je gotovo sa smanjio zaostatak sa 16 na tri poena razlike.

Uz Powellovih 27 poena Fred VanVleet je dodao 20, dok je Young bio sjajan kod Hawksa s 42 poena i 15 dodavanja, ali je ostao usamljen jer nitko od suigrača nije išao preko 20.

Jedan poprilično tijesan susret odigrale su dvije ekipe koje love, ili bar pokušavaju uloviti doigravanje na Istoku, Washington Wizardsi i Detroit Pistonsi. Pistonsima nedostaje i do kraja će sezone nedostajati Blake Griffin pa su zato ovlasti u svoje ruke uzeli Derrick Rose i Andre Drummond. No njih dvojica nisu bili dovoljni protiv napadački raspoložene ekipe iz glavnog grada.

Susret je bio dosta izjednačen pa nitko nije išao na preko 10 poena prednosti, a većinu utakmice su u vodstvu proveli Wizardsi koji su na kraju isto to vodstvo i obranili za 106:100 slavlje. Prvo ime Wizardsa bila je njihova najveća zvijezda Bradley Beal koji je ubacio 29 poena uz šest dodavanja, dok je 21 ubačaj dodao Ian Mahinmi. Kod Pistonsa su prednjačili znani junaci pa je Rose zabio 21, dok je Drummond uz 18 uhvatio i 16 lopti, ali ih je izgubio čak devet.

NBA, MLK Dan:
Washington - Detroit 106:100
Atlanta - Toronto 117:122
Brooklyn - Philadelphia 111:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!