Košarka

Bilan dvoznamenkast u novoj pobjedi Sassarija, Buva poražen u povijesnoj večeri

Matej Kačan • srijeda, 22.01.2020.
Bilan dvoznamenkast u novoj pobjedi Sassarija, Buva poražen u povijesnoj večeri
Foto: Pixsell

Jedan trenerski i dva igračka predstavnika nosili su hrvatsko ime u susretima FIBA-ine Lige prvaka, a tek je Miro Bilan došao do pobjede...

Miro Bilan i njegov Dinamo Sassari nastavljaju sa serijom dobrih igara. Nova pobjeda upisana je na gostovanju u Francuskoj kod momčadi iz Strasbourga i to s rezultatom 88:83. Sjajno je momčad Sassarija krenula u susret pa nakon 10 minuta košarke vodi s 28:13, ali se domaćin u drugoj dionici vraća u priključak pa je na poluvremenu 46:42.

Dobra treća četvrtina Dinama je prelomila susret jer s tek 16 dopuštenih poena Dinamo opet bježi na dvoznamenkastu prednost koju je Strasbourg mogao tek smanjiti do konačnih 88:83. Sassari je s ovom pobjedom na 9-3 omjeru i drugom mjestu skupine A, dok je prvi s istim omjerom Turk Telekom.

Kod Sassarija su četvorica igrača bila podjednako dobra te su vodila momčad, a jedan od njih bio je i Bilan koji je za 29 minuta ubacio 15 poena uz osam skokova. Kod poraženih je Gabe York ubacio 21 poen.

Kao što je već spomenuto, Turk Telekom je prvi u skupini A, a večeras je i osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka i to uvjerljivom gostujućom pobjedom kod Oostendea koji s klupe vodi Dario Gjergja. Ključna je bila druga dionica koju je klub iz Ankare odradio napadački sjajno te je s 32:14 pobjegao na razliku s koje se više nije vratio pa susret završava s 85:67 za Turk Telekom.

Oostende usprkos porazu drži mjesto koje vodi u osminu finala te je na omjeru 6-6, ali s istog omjera prijeti Hapoel Holon te Lietkabelis Željka Šakića koji ima pobjedu manje.

Uvjerljivo je kod kuće poražen i turski Gaziantep za koji nastupa Ivan Buva. Slaba će utjeha za Buvu i suigrače biti to što su svjedočili povijesnoj večeri. Naime, organizator igre Tenerifa je legendarni Marcelinho Huertas koji je sa 17 asistencija u susretu izjednačio rekord natjecanja.

Gaziantep je tako kod kuće poražen s 88:65 te na omjeru 3-9 nema šansi za plasman dalje, dok je klub s Tenerifa uz Nymburk Roka Rogića osigurao svoju ulaznicu za nastavak natjecanja. Buva je u porazu bio korektan s osam poena i četiri skoka za 15 minuta na terenu.

FIBA Liga prvaka, 12. kolo:
Gaziantep - Tenerife 65:88
Oostende - Turk Telekom 67:85
Strasbourg - Dinamo Sassari 83:88

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!