Košarka

Partizan obranom slomio Darušafaku, povijesno loše poluvrijeme Rytasa u Kneževini

Matej Kačan • srijeda, 29.01.2020.
Partizan obranom slomio Darušafaku, povijesno loše poluvrijeme Rytasa u Kneževini

Srijeda je donijela i šest susreta druge faze Eurokupa, a izdvajamo novo slavlje Partizana te raritet u kojem su igrači Rytasa postigli tek 15 poena u poluvremenu...

Košarkaši Partizana nastavljaju s briljantnim partijama i još boljom obranom u Eurokupu. Beogradska ekipa je skočila na 3-1 omjer u drugom krugu pobjedom nad Darušafakom koja je kapitulirala zahvaljujući očajnoj drugoj dionici u kojoj je zabila tek osam poena.

Bolje je Darušafaka krenula u susret te je povela s 11:5, ali je ostatak pripao Partizanu koji je do kraja prve četvrtine došao do zaostatka od pola koša, a u drugu četvrtinu je krenuo s ogromnom serijom od 14:0 koja se protegnula do 19:8 u drugoj dionici i 35:25 na poluvremenu.

Slična je razlika ostala do kraja treće četvrtine koju je zaključio gost s 4:0 za povratak na jednoznamenkasti zaostatak, ali je Partizan opet na početku četvrte krenuo s 14:0 i riješio susret, a završilo je 69:57.

Ognjen Jaramaz je s 15 poena predvodio pobjednike, dok su po 11 i 10 dodali iskusni Veličković i Gordić. Jonathan Hamilton je bio najbolji kod Darušafake sa 17 poena uz devet skokova.

Virtus Bologna je protiv sunarodnjaka iz Trenta igrala egal kroz 18 minuta dok nije serijom 9:0 zaključila prvo poluvrijeme za 52:40 da bi trećom dionicom od 30:15 riješila sve sumnje. Posljednjih deset minuta proteklo je u siromašnom revijalnom tonu s tek 27 poena ukupno, a sve je završilo s 94:70.

Julian Gamble bio je nezaustavljiv za centre Trenta te je ubacio 21 poen uz 11 skokova, dok je kod poraženih Alessandro Gentile postigao 16 poena.

U skupini F je momčad Oldenburga odigrala sjajno prvo poluvrijeme te je vodila s 52:37, da bi gostujuća Brescia malo po malo smanjivala prednost do posljednje minute. U njoj se dogodila prava drama, Brescia je preko Hortona, Zerinija i Caina napravila 8:0 seriju i došla na tek dva poena zaostatka.

No Rašid Mahalbašić je s tri poena ipak doveo Oldenburg do 89:84 pobjede i 2-2 omjera u skupini F u kojoj se i dalje ništa ne zna. Rickey Paulding je s 22 poena predvodio pobjednike, dok je Mahalbašić dodao 16 uz šest skokova i devet dodavanja.

Slično kao u skupini F, ni u grupi G se ništa ne zna. Galatasaray je kod kuće svladao Unics s 90:76 zahvaljujući sjajnom početku i prvoj dionici od 27:17 koju gosti više nisu uspjeli stići. Najbliže je Unics došao do 72:69 nakon 10:0 serije, ali je Galatasaray odmah odgovorio s 12:3 preko slobodnih bacanja te je tako došao do vrijedne pobjede.

U drugoj utakmici nije bilo nikakve drame. Monaco je apsolutno uništio goste iz Vilnius Rytasa. Već nakon prve dionice bilo je 32:12 za Monaco, ali će druga četvrtina ući u povijest. Naime, Rytas je u drugoj dionici postigao tek tri poena. Pako Cruz je zabio koš nakon tri minute igre, a jedini poen osim toga stigao je iz slobodnog bacanja. Tako je Rytas imao tek 15 poena na poluvremenu.

Bolje su gosti iz Litve odgovorili u drugom dijelu, ali je Monaco stvorio preveliku zalihu i slavio s 86:61. Monaco je imao petoricu dvoznamenkastih, a 17 je uz četiri skoka i šest dodavanja ubacio Norris Cole. Kod Rytasa je Eimantas Bendžius ubacio 13 poena.

U skupini H je Unicaja s 84:75 svladala Andorru te joj je nanijela četvrti poraz, dok je sama upisala treću pobjedu pa s 3-1 omjerom leži na prva dva mjesta zajedno s Tofašom. Vodila je Andorra drugom polovicom i krajem treće dionice, no Unicaja u četvrtu četvrtinu kreće s 8:0 i okreće susret na svoju stranu.

Jaime Fernandez je kod Unicaje ubacio 18, dok je kod Andorre sjajan bio Dejan Todorović s 20 poena.

Eurokup, drugi krug:
Partizan - Darušafaka 69:57
Virtus - Trento 94:70
Oldenburg - Brescia 89:84
Galatasaray - Unics 90:76
Monaco - Rytas 86:61
Unicaja - Andorra 84:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!