Nogomet

Prosinečki upisao visok poraz na teškom gostovanju kod velikana, Hrvati okupirali dno

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.02.2020.
Prosinečki upisao visok poraz na teškom gostovanju kod velikana, Hrvati okupirali dno
Foto: Pixsell

U 20. kolu turskog prvenstva Robert Prosinečki s Kayserisporom visoko je poražen na gostovanju u Istanbulu kod Galatasataya s 4:1. Ante Kulušić stigao je do novog remija, a na posljednja tri mjesta na ljestvici nalaze se klubovi s Hrvatima...

Hrvatima u Turskoj ne ide. Tri momčadi koje se nalaze na dnu ljestvice u svojim postavama imaju hrvatske nogometaše, a Kayserispor osim toga vodi i Robert Prosinečki.

Kayserispor je na posljednjem mjestu, osim Prosinečkog tamo je i Mario Šitum, mjesto iznad je Angaragucu s Antom Kulušićem, a iznad Kasimpasa sa Zvonimirom Šarlijom.

Kayserispor je u 20. kolu gostovao kod Galatasaraya i upisao visok poraz 4:1. Ne može se reći neočekivano, Galatasaray je znatno kvalitetniji protivnik što je i potvrdio u ovom susretu.

Na odmoru je domaćin vodio 2:0 golovima Adema Buyuka i Ryana Donka da bi sredinom drugog dijela Sofiane Feghouli povisio na 3:0. Kayserispor je uspio smanjiti zaostatak preko Murisa Mešanovića, ali do kraja susreta nije uspio približiti se na gol zaostatka već je na kraju Feghouli još jednim golom zapečatio sudbinu gostiju.

Šitum je igrao do 70. minuti.

Ankaragucu i Kasimpasa susreli su se u međusobnom dvoboju, a pobjednika nije bilo. Gosti su vodili od sedme minute golom Mamea Thiama, ali na početku drugog dijela Gerson Rodrigues iz kaznenog udarca poravnao je na 1:1.

Kulušić je odigrao cijelu utakmicu za domaćina dok je Šarlija ostao na klupi.

Rezultati by SofaScore

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!