Košarka

Sjajni Efes svladao i CSKA, Campazzo slobodnim bacanjem donio pobjedu Realu nakon bizarnog prekršaja

Matej Kačan • srijeda, 05.02.2020.
Sjajni Efes svladao i CSKA, Campazzo slobodnim bacanjem donio pobjedu Realu nakon bizarnog prekršaja

Pet susreta odigrano je u Euroligi u utorak, a izdvajamo pobjedu Efesa kod CSKA u Moskvi s kojom je došao na korak jedinici prije doigravanja, dok je Real Madrid teže od očekivanog kod kuće svladao Baskoniju...

Anadolu Efes nastavlja dominirati ovosezonskim izdanjem Eurolige. Igrači turske ekipe su se usred Moskve osvetili CSKA-u za poraz u Istanbulu u prvom krugu te su s 82:80 uzeli pobjedu koja im možda i osigurava prvo mjesto uoči doigravanja. Vodio je Efes kroz gotovo cijeli susret, ali je na kraju morao čupati pobjedu u samoj završnici.

Efes je imao i devet poena razlike kroz drugu dionicu, ali se CSKA sjajnom trećom vratio u egal koji je ostao i do samog kraja susreta. Ključni trenuci su bili oni na dvije i pol minute do kraja kada je Vasilije Micić pogodio četiri bacanja u nizu koja su dovela Efes u posljednje vodstvo. Tricu je dodao Beaubois, ali su domaćini odgovorili preko Kurbanova i slobodnih bacanja Hacketta. Susret je ipak riješio Shane Larkin koji je prvo ubacio dvicu, a onda i slobodno bacanje za konačnih 82:80.

Larkin nastavlja sa sjajnom formom te je ubacio 23 poena uz ključna tri, dok je Micić dodao 19. Krunoslav Simon je za devet minuta ostao bez poena uz dva skoka i asistencije. Mike James je kod CSKA ubacio 20.

Mnogo lakši posao je imao Žalgiris koji je u Kaunasu deklasirao Olympiakos. Grčki velikan igra u dosta slaboj formi, a zaostatak je nekako održavao na jednoznamenkastoj razlici kroz prvo poluvrijeme. Odjurio je Žalgiris serijom krajem treće dionice, a semafor se zaustavio na velikih 94:69.

Arturas Milaknis je ubacio 19 poena kod domaćina uz trojicu s po 12 poena, dok je Saša Vezenkov kod poraženih zabio 15 koševa. Nikola Milutinov je ubacio tek osam poena, ali je uhvatio i 13 skokova.

Olimpia Milano je kod kuće održavala egal protiv Albe iz Berlina kroz punih 30 minuta da bi sve pokvarila očajnim ulaskom u posljednju dionicu. Na 13:2 se zaustavila serija Albe predvođene Tylerom Cavanaughom i Marcusom Erikssonom, ali se Olimpia preko iskusnih Sergija Rodrigueza i Vladimira Micova vratila do 93:91 za goste.

Uspjeli su gosti s pet vezanih poena vratiti malo osjetnijih sedam razlike te su slobodnim bacanjima iskontrolirali završnicu za konačnih 102:96. Marcus Eriksson je ubacio 22 kod pobjedničke momčadi, dok je za Olimpiju 20 ubacio Vladimir Micov.

Kako i obično znaju, vrlo siromašnu napadačku utakmicu su odigrali Asvel i Bayern. Dvoboj donjeg dijela ljestvice nije zadovoljio nekakve visoke estetske standarde, ali Asvel je na taj način uzeo nekoliko većih skalpova. Tako je bilo i u ovom susretu koji je većinu vremena bio u egalu uz blago vodstvo Bayerna u drugoj dionici, ali je Asvel s 12:0 serijom na otvaranju posljednje dionice prelomio i stigao do 75:65 pobjede.

Taylor Jordan i Adreian Payne su ubacili po 15 poena za pobjednike uz to da je prvi podijelio osam asista, a drugi je uhvatio osam skokova. Po 14 poena su kod Bayerna ubacili Mathias Lessort i Vladimir Lučić.

Jednu vrlo tijesnu utakmicu su odigrali kolege iz ACB Endesa lige, Real Madrid i Baskonia. Stanje na tablici kaže da je Real drugi, a Baskonia predzadnja te da bi kraljevski klub to morao riješiti mnogo lakše, ali nije bilo tako. Nije ni ovaj susret sjajio nekom pretjeranom ljepotom, a Real je nakon 30 minuta došao do preokreta nakon što je Baskonia vodila kroz većinu druge dionice.

Posljednjih deset minuta je bilo u potpunom egalu, a Baskonia je četiri sekunde prije kraja ubačajem Shavona Shieldsa došla do prilike izboriti produžetak. No onda je Nik Stauskas napravio neobjašnjivi namjeran prekršaj na Facundu Campazzu te je ovaj pogodio jedno bacanje za 70:69 i pobjedu Reala.

Trey Thompkins je ubacio 20 poena kod Reala, dvostruko više od prvog pratitelja, dok je Shields kod poraženih ubacio 14 uključujući i polaganje za eventualni produžetak.

Euroliga, 23. kolo.
CSKA - Efes 80:82
Žalgiris - Olympiacos 94:69
Olimpia Milano - Alba 96:102
Asvel - Bayern 75:65
Real Madrid - Baskonia 70:69

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!