Košarka

Partizan sjajnim preokretom u Bologni do četvrtfinala, jasnija situacija u grupama G i H

Matej Kačan • srijeda, 05.02.2020.
Partizan sjajnim preokretom u Bologni do četvrtfinala, jasnija situacija u grupama G i H

Odigrano je šest susreta u petom kolu topa 16 Eurokupa, a izdvajamo sjajnu gostujuću pobjedu Partizana koji je u posljednjoj minuti sjajno preokrenuo Virtus u Bologni za 84:82 i prvo mjesto grupe E...

Nevjerojatnu pobjedu je upisao Partizan u gostima kod Virtusa Bologne. Na poluvremenu je domaćin vodio s 12 razlike da bi Partizan do kraja treće smanjio na pet poena zaostatka. Prava ludnica je krenula pri rezultatu 75:67 za Virtus na pet minuta do kraja. Prvo su Rade Zagorac i Corey Walden napravili 6:0 seriju te se Partizan približio na 75:73.

Julian Gamble je s pet vezanih poena održao Virtus na životu te se činilo kako će domaćin zadržati pobjedu jer je imao 82:78 u posljednjoj minuti, ali se opet ponovila 6:0 serija i to istih igrača kao i ranije. Walden i Zagorac su vezali šest poena, a posebno je važan bio ubačaj Zagorca za 83:82 koji je Partizanu donio i ključno vodstvo.

Walden je bio sjajan s 29 poena uz mnoge ključne, dok je deset dodao Rashawn Thomas. Zagorac je ubacio tek četiri poena, ali su sva četiri bili dijelovi ključnih serija, a dva su se ispostavila i pobjedničkima. Kod Virtusa je s 24 poena i deset dodavanja dominirao Miloš Teodosić.

Partizan je s ovom pobjedom na 4-1 te je osigurao četvrtfinale, dok su Virtus i Darušafaka na 3-2 kolo prije kraja drugog kruga.

U skupini G se stvari polako rješavaju te je mnogo toga jasnije. Sve četiri ekipe su u peto kolo ušle s 2-2, a kao pobjednici su izašli Promitheas te Reyer iz Venecije. Promitheas je u jednoj napadački siromašnoj utakmici vodio kroz cijeli susret do konačnih 67:56 uz 15 poena Loukasa Mavrokefalidisa.

U drugom susretu je Reyer vodio protiv Oldenburga kroz cijelih 40 minuta susreta, u nekoliko navrata i s više od deset razlike. Pokušali su gosti s očajničkim povratkom pri kraju treće i na samom koncu, ali je Reyer izdržao i slavio s 82:78. 16 poena je kod Reyera postigao Jeremy Chappell, dok je 14 dodao Mitchell Watt.

Slično kao u skupini H se situacija raspliće i u grupi G u kojoj su Unics i Monaco došli do trećih pobjeda, dok su Rytas i Galatasaray ostali na 2-3. Unics je bio uvjerljiv protiv Rytasa s 82:69 uz 24 poena Jamara Smitha, dok su kod poraženih po 14 ubacili Pako Cruz i Cameron Bairstow.

Galatasaray je kod kuće držao prihvatljiv zaostatak kroz prvih 30 minuta da bi Monaco velikom serijom u posljednjoj četvrtini otišao na 17 razlike, a sve je završilo na 91:79. 25 poena je kod Monaca ubacio J.J. O'Brien, dok je 19 kod domaćina zabio Alex Poythress.

Unicaja je u skupini H riješila pitanje svog prolaska dalje svladavši Tofaš s 76:68. Mogla je Unicaja biti i uvjerljivija jer je imala devet razlike na poluvremenu, ali se dovela u situaciju egala lošom trećom dionicom. No u zadnjih deset minuta je španjolska momčad dopustila gostima tek devet poena te je došla do pobjede i prvog mjesta. Tofaš je na 3-2 i drugom mjestu, dok je treći Joventut na 2-3.

Josh Adams je predvodio Unicaju s 14 poena, a sam Tarik Phillip sa 17 poena nije bio dovoljan Tofašu za iznenađenje.

Eurokup, drugi krug, peto kolo:
Virtus Bologna - Partizan 82:84
Promitheas - Brescia 67:56
Reyer - Oldenburg 82:78
Unics - Rytas 82:69
Galatasaray - Monaco 79:91
Unicaja - Tofaš 76:68

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!