Košarka

Umorni Jazzeri uz vrlo dobrog Bogdanovića do pobjede i u Dallasu

Branimir Korać • utorak, 11.02.2020.
Umorni Jazzeri uz vrlo dobrog Bogdanovića do pobjede i u Dallasu

Utah Jazzeri stigli su do nove pobjede, a ova ima posebnu težinu. Stigla je na teškom gostovanju kod vrlo jakog protivnika 24 sata nakon dramatičnog i iscrpljujućeg dvoboja protiv Houston Rocketsa...

Drama u Houstonu bila je iza Jazzera i koliko god se činilo da se neće tako brzo oporaviti od tog emotivnog pražnjenja, u Dallasu su odigrali sjajnu utakmicu. Puno toga nije im išlo u prilog, ali izdržali su, pokazali fizičku i psihičku moć te slavili 123:119.

Večer ranije Bojan Bogdanović već opjevanom tricom donio je pobjedu Jazzerima u Houstonu. Bila je to fizički potpuno iscrpljujuća utakmica, emotivno pražnjenje nakon susreta bilo je veliko i uz sve to Mike Conley prema planu je ovdje pauzirao. Bez obzira na sve i puno svježiji Dallas, Jazzeri su ipak odnijeli pobjedu.

Ovdje je presudilo prvo poluvrijeme. U njemu su Jazzeri imali i 23 poena prednosti, ali uspjeli su sve to skoro prokockati i domaćin je zaprijetio.

U trećoj dionici Dallas se približio na samo tri poena zaostatka ubačajem Hardawayja četiri i pol minute prije kraja tog razdoblja, no Jazzeri odgovaraju serijom 14:2 i ponovno se odvajaju uoči zadnje dionice. U nju se ušlo s rezultatom 100:84 u korist gostiju.

Očekivano Mavericksi su pritisnuli i ponovno počeli smanjivati zaostatak te su mirnom rukom Setha Curryja s linije slobodnih bacanja uspjeli doći na minus sedam. Nalet domaćina ipak je zaustavio Bogdanović tricom koja je vratila Jazzere u dvoznamenkaste vode.

Završilo je 123:119 za Utah Jazz kojeg su predvodili Jordan Clarkson s 25 poena i osam asistencija te s po 23 poena Bojan Bogdanović (33 minute, 4/8 za dva, 3/8 za tri, 6/7 slobodna, tri skoka) i Donovan Mitchell dok je Rudy Gobert dodao 17 poena i 16 skokova.

Kod Dallasa Tim Hardaway ubacio je 33 poena uz tricu 5/10, a Kristaps Porzingis dodao je 28 poena i pet asistencija. Treba istaknuti kako je Dallas bio oslabljen neigranjem Luke Dončića.

NBA:
Dallas Mavericks - Utah Jazz 119:123

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!