Košarka

Sjajni Simon nije bio dovoljan Efesu, Darušafaka u polufinalu Kupa

Matej Kačan • utorak, 11.02.2020.
Sjajni Simon nije bio dovoljan Efesu, Darušafaka u polufinalu Kupa
Foto: Pixsell

U utorak su na rasporedu prva dva četvrtfinalna susreta turskog košarkaškog Kupa, a u prvom susretu dana je Darušafaka priredila iznenađenje svladavši Anadolu Efes s 81:71. Kod poražene je ekipe najbolji pojedinac bio Krunoslav Simon...

Već prvi susret četvrtfinala turskog Kupa je donio veliko iznenađenje. Među četiri ekipe u završnici neće biti Anadolu Efes koji je ove sezone možda i najbolja ekipa Europe i vodeća momčad na tablici turske lige i Eurolige. Bolja od Efesa je u četvrtfinalu bila Darušafaka s 81:71.

U istanbulskoj Volkswagen Areni je Darušafaka bolje krenula protiv euroligaša koji je odigrao napadački jako slabu prvu četvrtinu u kojoj je postigao tek 14 poena. S druge strane je član Top 16 Eurokupa zabio 24 te na koncu prve dionice vodi s deset poena razlike.

U drugoj su se četvrtini uloge obrnule. Napad Darušafake je stao, a Efes je s tri vezane trice, od čega su dvije djelo Krunoslava Simona, brzo došao do egala te na poluvremenu vodi s pola koša prednosti.

No u drugom poluvremenu se ponovila slika s početka susreta, ali je po Efes bilo još gore jer je u trećih deset minuta postigao tek isto toliko poena i Darušafaka opet bježi na osjetnu prednost. Pokušali su nominalni gosti preokrenuti u zadnjih deset minuta, ali se Darušafaka nije dala i slavi s 81:71 te tako postaje prvi polufinalist Kupa.

Gary Browne je s 22 poena uz po pet skokova i asistencija vodio pobjednike, a Jonathan Hamilton je pomogao sa 16 ubačaja i sedam skokova. Kod Efesa je prvi pojedinac bio Simon koji je postigao 22 poena, ali mu je za to trebalo čak 20 šuteva (4/11 za dva, 3/9 za tri, 5/6 bacanja). Hrvatski je bek uz to dodao i šest skokova te pet asistencija.

U drugom susretu Galatasaray je svladao Tofaš s 98:81, dok će četvrtfinale u srijedu kompletirati Turk Telekom i Pinar Karsiyaka te Fenerbahče i Bandirma.

Turski košarkaški Kup, četvrtfinale:
Darušafaka - Anadolu Efes 81:71

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!