Tenis

Nositeljice uspješne u St. Peterburgu, Bertens ekspresna, Kvitova se mučila

Branimir Korać • petak, 14.02.2020.
Nositeljice uspješne u St. Peterburgu, Bertens ekspresna, Kvitova se mučila

Donna Vekić nije prošla u četvrtfinale turnira u St. Peterburgu, ali zato nije bilo problema za ostale tri nositeljice koje su bile u akciji u četvrtak. Najviše problema imala je Petra Kvitova...

Grkinja Maria Sakkari postavljena je u St. Peterburgu za šestu nositeljicu i opravdava taj status. U osmini finala igrala je protiv Alize Cornet, iskusne Francuskinje koju je svladala sa 6:2, 6:4.

Cornet je imala dosta prilika u drugom setu odvesti set na svoju stranu, ali propustila je realizirati čak osam break lopti. Sakkari je prvi set dobila s glatkih 6:2, u drugom je bilo dosta više posla, ali sa 6:4 je prošla u četvrtfinale.

Pobjednica St. Peterburga iz 2018. godine, Petra Kvitova, trebala je tri seta za prolaz u četvrtfinale. Bio je to njihov tek prvi međusobni dvoboj, Kvitova je u prvom setu spasila set loptu pa prespavala drugi set da bi u trećem ipak okrenula stvari na svoju stranu.

"Definitivno težak meč. Nikad prije nisam igrala protiv Alison, osim toga ona je već imala jedan meč na ovoj podlozi i bilo je zahtjevno. Trebalo mi je vremena da se priviknem na teren koji inače odgovara i mojoj i njenoj igri", komentirala je nakon susreta Kvitova.

Braniteljica naslova Kiki Bertens ispustila je samo tri gema protiv Ruskinje Veronike Kudermetove na putu do četvrtfinala. Za Bertens je ovo bio prvi turnirski meč nakon Australian Opena i izgledala je jako dobro. Za pobjedu je trebala tek 57 minuta, pogodila je 13 winnera i šest aseva te osvojila čak 88 posto poena nakon prvog servisa.

WTA St. Peterburg, osmina finala:
Maria Sakkari (Grčka, 6) - Alize Cornet (Francuska) 6:2, 6:4
Petra Kvitova (Češka, 3) - Alison van Uytvanck (Belgija) 7:6(1), 1:6, 6:3
Kiki Bertens (Nizozemska, 2) - Veronika Kudermetova (Rusija) 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!