Tenis

WTA Hua Hin: Ispala prva nositeljica, sve Kineskinje poražene

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
WTA Hua Hin: Ispala prva nositeljica, sve Kineskinje poražene

Iako je Kina imala tri predstavnice u četvrtfinalu WTA turnira u Hua Hinu, nijedna od njih nije prošla u polufinale. Među četiri nije se plasirala niti prva nositeljica Elina Svitolina...

Rumunjka Patricia Maria Tig svladala je četvrtu nositeljicu, Kineskinju Saisai Zheng sa 6:4, 6:2 nakon sat i 41 minutu igre. Protiv Magde Linette tražit će svoje treće finale na WTA touru.

Zheng je u prvom setu prva stigla do breaka. Vodila je i s 4:2, ali rumunjska tenisačica radi dva uzastopna breaka kojima dobiva set. U drugom setu napravila je tri breaka, naspram jednog protivnice te ga lakoćom zaključila u svoju korist.

Magda Linette u tri je seta svladala Kineskinju Xiyu Wang koja je ranije s turnira ispratila Petru Martić. Slavila je sa 2:6, 6:2, 6:3 te tako izborila svoje novo polufinale karijere. Borit će se za ukupno četvrto finale u ovom rangu.

Dok je prvi set lakoćom otišao na stranu Wang koja je povela s 4:0, a prednost održala do kraja, preostala dva bila su jednosmjerna. Poljska tenisačica do kraja nije ispustila servis. U drugom ga je setu dva puta oduzela protivnici, a u trećem jednom.

S turnira je ispraćena i prva nositeljica Elina Svitolina koju je porazila osma nositeljica, Japanka Nao Hibino. U konačnici je slavila sa 6:4, 6:2 nakon sat i 19 minuta igre.

U prvom setu vidjeli smo tri breaka. Prvi je napravila Hibino, uzvratila je Svitolina, no odmah je japanska tenisačica po drugi puta oduzela servis, a time i set. U drugom je povela s 5:0 te mirno privela meč prema kraju.

Najdramatičnije bilo je u posljednjem četvrtinalu gdje je Švicarka Leonie Kung u tri seta svladala Kineskinju Qiang Wang. Nakon dva sata i 19 minuta igre slavila je sa 7:5, 4:6, 6:4. Za svoje prvo WTA finale igrat će protiv Hibino.

U prvom setu Wang je vodila s 5:3 i imala servis, no do kraja nije uspjela dobiti nijedan gem. Iako je imala break prednosti u drugom setu, Kung nije uspjela izdržati. Wang radi preokret i dolazi do seta.

U trećem setu napravila je dva uzastopna breaka. Švicarska tenisačica imala je vodstvo 4:1, Wang je uspjela smanjiti na jedan break zaostatka, no više od toga nije išlo.

WTA Hua Hin, četvrtfinale:
Patricia Maria Tig (Rumunjska) - Saisai Zheng (Kina, 4) 6:4, 6:2
Magda Linette (Poljska, 5) - Xiyu Wang 2:6, 6:3, 6:3
Nao Hibino (Japan, 8) - Elina Svitolina (Ukrajina, 1) 6:4, 6:2
Leonie Kung (Švicarska) - Qiang Wang (Kina, 3) 7:5, 4:6, 6:4

FOTO: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!