Tenis

Linette rutinski do finala, tamo je čeka švicarska senzacija

Jan Šneler • subota, 15.02.2020.
Linette rutinski do finala, tamo je čeka švicarska senzacija
Foto: Kristijan Komarica

Odigrana su oba polufinalna meča na WTA turniru u tajlandskom Hua Hinu, a iznenađujuće je do borbe za naslov došla 283. tenisačica svijeta Leonie Küng...

Poljsko-švicarski ogled gledat ćemo u finalu WTA turnira u tajlandskom Hua Hinu. Prolaz pete nositeljice Magde Linette nije bio veliko iznenađenje, ali to svakako je pobjeda Švicarke Leonie Küng.

Küng je iznenadila japansku tenisačicu i osmu nositeljicu Nao Hibino. Malo više od dva i pol sata trajao je njihov polufinalni meč, a Küng je slavila nakon tri seta. Hibino je imala veliku priliku u prvom setu, vodila je s 5:4 i imala servis za vodstvo. Ipak, nije uspjela finiširati i Švicarka se vratila u igru.

Ne samo to, već je s još jednim breakom došla do vodstva 7:5. U drugom setu se nastavio niz breakova, ali ovoga puta Hibino je bila uspješnija. Bez obzira na veliki otpor Švicarke, Japanka je uspjela izjednačiti sa 6:4. Konačno, u trećem setu, Hibino je imala ranih 1:0 i break prednosti, ali Küng se opet pokazala prejakom. Sa 6:3 zaključila je meč i došla do prvog WTA finala u karijeri.

Linette nije imala pretežak posao i za sat i pol riješila je prolaz u finale. Rumunjka Patricia Maria Tig pokazala se dostojnom protivnicom, ali Poljakinja je ipak iskusnija i kvalitetnija tenisačica. U prvom setu, Rumunjka je imala doduše vodstvo od 5:3 i priliku za set, ali Linette se vratila i serijom od četiri uzastopno osvojenih gemova povela nakon prvog seta.

U nastavku je samo potvrdila osvojeno u prvom setu. Vodila je s 5:2, bila u prilično komfornoj situaciji i nije ju čak niti omeo oduzeti servis u devetom gemu. Tig se nije uspjela potpuno vratiti i Linette je sa 6:4 došla do finala i prilike da dođe do drugog WTA naslova u karijeri. Prvi je osvojila prošle godine u New Yorku.

Što se tiče tenisačica koje su izborile finale, Küng čeka jako lijep pogled na WTA ljestvicu u ponedjeljak. U slučaju poraza bit će 155. na svijetu dok bi joj pobjeda donijela 129. mjesto što bi popravilo njen trenutni renking za gotovo 160 mjesta.

Linette će u najgorem slučaju doći na 37. mjesto, ali za pretpostaviti je da će slaviti u finalu i zasjesti na 33. poziciju na svijetu. U svakom slučaju, obje tenisačice će napraviti renking karijere.

WTA Hua Hin, polufinale:
Patricia Maria Tig (RUM) - Magda Linette (POL, 5) 5:7 4:6
Nao Hibino (JAP, 8) - Leonie Küng (ŠVI) 5:7 6:4 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!