Tenis

Seppi i Edmund izborili finale ATP turnira u New Yorku

Petar Jenjić • nedjelja, 16.02.2020.
Seppi i Edmund izborili finale ATP turnira u New Yorku

U finalu ATP turnira u New Yorku igrat će Andreas Seppi i Kyle Edmund. Seppiju će ovo biti deseto finale karijere, a Edmundu ukupno treće...

U finale ATP turnira u New Yorku plasirao se Andreas Seppi koji je u svom polufinalu bio bolji od Jasona Junga. Talijan je slavio sa 6:3, 6:2 nakon sat i 25 minuta igre.

Seppiju je ovo deseto finale na ATP turnirima, a prvo od siječnja prošle godine. Ukupno je osvojio tri titule, a posljednja je stigla u Moskvi još u listopadu 2012. godine.

Bio je to prilično jednosmjeran meč u kojem je Seppi dominirao. U prvom setu imao je dva breaka prednosti i vodstvo 4:1. Jung je uspio vratiti jedan break zaostatka, ali više od toga nije. U drugom je setu Talijan dva puta oduzeo servis protivniku i zaključio meč pobjedom.

U finalu će igrati protiv Britanca Kylea Edmunda koji je u svom polufinalu svladao Miomira Kecmanovića sa 6:1, 6:4 nakon sat i 13 minuta igre. Bio je to njihov ujedno prvi međusobni dvoboj.

Bit će mu ovo treće finale u karijeri. Do sada je izgubio u finalu Casablance od Pabla Andujara u travnju 2018. godine, dok je iste godine osvojio turnir u Antwerpu pobjedom protiv Gaela Monfilsa.

U prvom setu Edmund je dominirao. S dva uzastopna breaka poveo je s 5:0, a do kraja izgubio samo jedan gem. U drugom setu sve je bilo izjednačeno do 4:4, a tada Britanac radi break i vrlo brzo nakon toga dolazi do pobjede.

ATP New York, polufinale:
Andreas Seppi (Italija) - Jason Jung (Tajvan) 6:3, 6:2
Kyle Edmund (Velika Britanija, 8) - Miomir Kecmanović (Srbija, 6) 6:1, 6:4

FOTO: Srdjan Ilic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!