Rukomet

Srna: 'Bilo je puno treme, ali kad sam zabio prvi gol, osjećao sam se kao na treningu'

Petar Jenjić • nedjelja, 16.02.2020.
Srna: 'Bilo je puno treme, ali kad sam zabio prvi gol, osjećao sam se kao na treningu'
Foto: Pixsell

PPD Zagreb imao je nekoliko debitanata na gostujućem terenu u Ligi prvaka protiv Barcelone. Nikola Grahovac, Zvonimir Srna i Miloš Božović slažu se da su bili nervozni, ali da su se nakon nekog vremena uspjeli opustiti i proigrati...

Denis Špoljarić vodio je PPD Zagreb protiv Barcelone koja je slavila s 32:23. Nakon slabijeg ulaska u igru, kazao je da je momčad izgledala solidno i da su svi dali svoj obol.

"Malo smo ušli impresionirano. Poveli su 5, 6:0, nismo mogli zabiti gol. Kada je to krenulo i kada smo u obrani krenuli igrati čvršće, vidjeli su momci da to nije veliki bauk. Izgledali smo solidno jedno vrijeme, no mlada smo ekipa i moramo još puno raditi. Moram biti zadovoljan, dali su svoj maksimum. Promašili smo neke zicere, no svi su dali svoj obol. Rekli smo im da se opuste i da igraju bez pritiska. Tako je i bilo."

Nikola Grahovac upisao je svoje prve minute u Ligi prvaka. Bio je presretan što je debitirao upravo protiv Barcelone.

"Utakmica je bila nešto posebno za mene. Morao sam se puno toga odreći i puno sam radio da uopće dođem do prilike da igram u Ligi prvaka, a kamoli debitiram protiv Barcelone. Zabio sam svoje prve golove i najsretniji sam na svijetu."

Debitirao je i Zvonimir Srna koji je imao veliku tremu, ali da je prošla kada je zabio svoj prvi gol. Zahvalio se na povjerenju koje je dobio.

"Neopisiv je osjećaj doći u Barcelonu, to je sportska velesila. Bilo je puno treme, loše sam ušao, ali kada sam zabio prvi gol osjećao sam se kao na treningu. Hvala ekipi i treneru što su me podržali i nadam se da sam ispunio njihovo povjerenje."

Debi u gostima u Ligi prvaka imao je i Miloš Božović. Kazao je da se ipak radilo o moćnoj ekipi, a iako je bilo nervoze i promašenih zicera, okreću se sljedećim utakmicama i da to bolje izgleda.

"Počeli smo utakmicu nervozno i impresionirani. Puna dvorana, moćna Barcelona i loše smo otvorili utakimcu, no onda smo zbili redove i odigrati kvalitetnije. S nekoliko rotacija podigli smo nivo igre, golman je obranio nešto pa smo digli i nivo obrane. Početkom drugog poluvremena imali su četiri, pet razlike. Izgledalo je kao da smo blizu, no onda su ubacili novih sedam igrača, to nas je malo slomilo. Bilo je grešaka, zicera, malo nervoze i svega. Bilo je dosta mladih koji su danas igrali, okrećemo se sljedećoj utakmici i da to bolje izgleda."

FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!