Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 18.02.2020, 21:00 h
Atlético Madrid
Atlético Madrid 1:0 Liverpool
Liverpool

Atletico neutralizirao Liverpool, Vrsaljko odradio odličan posao

Jan Šneler • utorak, 18.02.2020.
Atletico neutralizirao Liverpool, Vrsaljko odradio odličan posao

U prvom susretu osmine finala, Atletico Madrid je na svom terenu porazio Liverpool s minimalnih 1:0 te netaknute mreže odlazi na Anfield 11. ožujka...

Aktualni europski prvaci vratili su se u Madrid, na stadion Wanda Metropolitano na kojem su prije malo više od godinu dana osvojili naslov. Ipak, večeras nije bio sretan povratak jer je Atletico svladao Liverpool u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Igrači se još nisu niti zagrijali, a Atletico je stigao do vodećeg pogotka. Nakon kornera, lopta se u gužvi odbila od Fabinha i došla točno do Saula koji iz velike blizine pogađa za 1:0. Primljeni pogodak malo je šokirao goste, iako su imali prednost u posjedu.

Neutralizirao je Atletico prijetnje Liverpoola te se odlično zatvorio. Osim postignutog pogotka iz 28. minute koji je opravdano poništen zbog zaleđa, Liverpool je imao odličnu priliku u 35. minuti. Možemo slobodno reći stopostotnu. Mohamed Salah primio je loptu na desetak metara i pucao isprve, no netko od Atleticovih braniča glavom je izbio loptu.

Atlético Madrid - Liverpool Rezultati uživo

Bila je to dobra prilika za Redse, ali ujedno i jedino uzbudljivo što smo vidjeli od gostiju u prvom dijelu. Nisu niti domaći briljirali u napadačkim akcijama, ali su odlično zatvorili pristupe golu i vrlo pokretljivom obranom neutralizirali Liverpool.

U nastavku susreta, ponovno Salah ima odličnu priliku. U 53. minuti Joe Gomez je sjajnom dugom loptom pronašao Salaha koji glavom puca malo pored gola. Sve opasnije je izgledao Liverpool i sve više pritiskao Atletico, no danas je dobar dio gostujućih igrača bio indisponiran.

U 73. minuti Jordan Henderson pucao je iz prve u šesnaestercu, no i njegov udarac odlazi pored gola. Vrlo malo pružio je Atletico u nastavku, ali Liverpool nije djelovao kao momčad koja može brzim napadima probiti blok. Do kraja susreta većih prilika više nije bilo, a premda ovaj rezultat nije toliko grozan za Liverpool, apsolutno je pozitivan za Atletico koji odlazi na Anfield netaknute mreže.

Odličnu partiju večeras odradio je Šime Vrsaljko. Bio je siguran na svojoj strani, zaustavio Sadija Manéa u prvom dijelu, a iznudio je i prekršaj te je Senegalac zaradio žuti karton. Zbog toga i drugih duela s Vrsaljkom, Jurgen Klopp je ostavio Manéa na klupi na poluvremenu. Što se tiče Dejana Lovrena, nije ga bilo u zapisniku.

Atlético Madrid - Liverpool Rezultati uživo

Liga prvaka, osmina finala, 1. utakmica:
Atletico Madrid - Liverpool 1:0

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!