Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 19.02.2020, 21:00 h
Tottenham
Tottenham 0:1 RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig potpuno zasluženo odnio pobjedu iz Londona

Branimir Korać • srijeda, 19.02.2020.
RB Leipzig potpuno zasluženo odnio pobjedu iz Londona

RB Leipzig stigao je do odličnog rezultata na gostovanju u Londonu kod Tottenhama. Nijemci su bili dosta bolji protivnik i zasluženo su slavili...

Tottenham ima problema i to se vidjelo u ovom susretu. RB Leipzig vraća se iz Londona s rezultatom koji ga sada stavlja u ulogu favorita, Nijemci su slavili u gostima s 1:0, a Tottenham ako želi proći dalje, morat će dramatično podići kvalitetu. Ovo nije niti približno dovoljno.

Niti Tottenham, a niti RB Leipzig nisu u ovaj susret ušli u punom sastavu, ali Tottenhamovi problemi u napadu uzrokovani neigranjem Kanea i Sona ipak su se više osjetili. Leipzig je bio daleko opasniji, posebno u prvom poluvremenu i čudo je kako nije imao ne samo prednost već veliku prednost.

Timo Werner i Patrik Schick bili su posebno opasni, ali nisu uspjeli konkretizirati te prijetnje. Gosti su dominirali u posjedu lopte, Julian Nagelsmann izgledao je zadovoljno igrom, ali reakcija nakon promašaja glavom Schicka pokazala je kako ipak strahuje da mu se ti promašaji ne osvete.

I sredinom prvog dijela jako dobra prilika za goste ostala je neiskorištena kada je Angelino odlično ubacio, ali Werner nije pravovremeno uklizao i također je ostalo 0:0.

Dugo će se pamtiti obrana Huga Llorisa iz 36. minute kada je Werner bio s loptom pred golom malo iskosa, čekala se samo egzekucija, ali nekako je koju nijansu sekunde predugo čekao i dobro postavljeni Llorisa blokirao je taj pokušaj.

Ništa se nije dogodilo do kraja prvog dijela, Leipzig je na odmor otišao s 0:0 i nije mogao biti zadovoljan tim rezultatom.

Odmah na početku drugog dijela i Tottenham je pokazao kako ipak može zaprijetiti, ali Gulacsi je bio vrlo koncentriran.

Ipak u 56. minuti gosti dolaze do vodstva. Werner je pronašao Laimera kojeg u 16 metara odnosi Davies penal čist da čišći ne može biti. Davies je nešto htio objasniti Cakiru, ali nije imao nikakvog opravdanja. Timo Werner vrlo samouvjereno prizemnim udarcem zabija za 1:0.

Spursi su očekivano pokušali doći do poravnanja, ali morali su biti oprezni i zbog kontre Leipziga koja je vrlo opasna. Najkonkretniju i najbolju priliku Spursi su propustili iz prekida. U 73. minuti Lo Celso je sjajno izveo slobodni udarac, Gulacsi još ljepše vrhovima prstiju obranio i poslao loptu u stativu.

Pritisnuli su Spursi i tražili pogodak, ali nije išlo i ostalo je 1:0. Na kraju mogu biti itekako zadovoljni što su uopće izgubili samo 1:0, imali su Nijemci sasvim dovoljno prilika za upisati vrlo visoku pobjedu pa i riješiti pitanje prolaza već u Londonu.

Inače, Dani Olmo nije ulazio, ostao je na klupi svih 90 minuta.

Tottenham - RB Leipzig Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!