Tenis

Pliškova i Muguruza upisale neočekivane poraze, jedino Halep ispunila očekivanja

Mihaela Bradovski • četvrtak, 20.02.2020.
Pliškova i Muguruza upisale neočekivane poraze, jedino Halep ispunila očekivanja

Poznate su sve finalistice WTA turnira u Dubaiju. Uz Petru Martić tamo su se plasirale i Elena Ribakina, Simona Halep i Jennifer Brady...

Kazahstabka Elena Ribakina bit će protivnica Petre Martić u polufinalu turnira u Dubaiju. Ribakina je do polufinala došla neočekivanom pobjedom protiv Karoline Pliškove, treće igračice svijeta. Ribakinoj je to najveća pobneda u karijeri i ujedno veliko upozorenje za Martić.

Pliškova je imala break prednosti u prvom setu, nije ga zadržala i onda se raspala u tie-breaku. Odmah je na startu drugog seta izgubila servis te do kraja meča nije se oporavila .

Za još jedno iznenađenje pobrinula se Amerikanka Jennifer Brady koja igra najbolji turnir u karijeri. Ovdje je svladala i Garbine Muguruzu i to u tri seta nakon što je izgubila prvi u tie-breaku.

Muguruza je imala prilika, ali nije iskoristila čak devet od deset break prilika. U trećem setu imala je kod 1:1 0:40 i priliku odmah doći do prednosti, ali prokockala je to i na kraju na servisu za ostanak u meču nije izdržala.

Jedina za koju se može reći kako je potpuno očekivano u polufinalu je Simona Halep. Halep je u četvrtfinalu u tri seta svladala Arinu Sabalenku.

I ona je krenula loše te je mirisalo na novo iznenađenje, ali nakon tšo je izgubila prvi set sa 6:3, potpuno je okrenula meč na svoju stranu i odjurila je do pobjede.

WTA Dubai, četvrtfinale:
Elena Ribakina (Kazahstan) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 7:6(1), 6:3
Jennifer Brady (SAD) - Garbine Muguruza (Španjolska, 9) 6:7(5), 6:3, 6:4
Simona Halep (Rumunjska, 1) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 7) 3:6, 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!