Tenis

Gerasimov izbacio Goffina, Medvedev i Simon rutinski u četvrtfinale

Jan Šneler • petak, 21.02.2020.
Gerasimov izbacio Goffina, Medvedev i Simon rutinski u četvrtfinale
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Uz dvoboj Čilića i Šapovalova, u četvrtak su odigrana još četiri teniska meča drugog kola na ATP turniru u Marseilleu...

Osim što je poražen Marin Čilić, u četvrtak smo na ATP turniru u Marseilleu ostali i bez trećeg nositelja, Davida Goffina. Belgijac se pridružio Hubertu HurkaczuBenoitu Paireu koji su također kao nositelji u drugom kolu zaustavljeni.

Prvi nositelj Daniil Medvedev ponovno je pokazao zašto je nevjerojatno uzbudljiv i zanimljiv lik u teniskom svijetu. Protiv Talijana Jannika Sinnera krenuo je katastrofalno. Sinner je dominirao u prvom setu, dva puta napravio break i poveo sa 6:1. Rus se ipak vraća i u naredna dva seta dopušta protivniku svega tri gema. Sve to za manje od sat vremena.

Prvo mu je jednakom mjerom uzvratio u drugom setu i s dva breaka došao do 6:1, da bi potom sve riješio u prva tri gema trećeg seta. Dva puta je oduzeo servis protivniku i sa 6:2 priveo meč kraju. U prvom setu Medvedev je osvojio svega 48% poena na svojim servisima, dok je u naredna dva digao taj postotak na čak 87%.

Goffin je nakon dva seta i malo više od 90 minuta poražen od bjeloruskog tenisača Egora Gerasimova. Goffin je dobro krenuo, imao vodstvo od 4:2, ali je stao i Bjelorus s dva breaka u nizu dolazi do vodstva od 6:4. Odlično je Gerasimov odradio i početak drugog seta te čak i servirao za meč pri vodstvu 5:3.

Iako je imao meč loptu, Gerasimov je popustio i Goffin mu je oduzeo servis. Otišlo se u tie-break u kojemu je Gerasimov bio bolji i sigurniji te je sa 7:5 uspješno okončao 13. igru i prošao u sljedeći krug.

Sedmi nositelj Felix Auger-Aliassime također se pokazao u toplo-hladnom raspoloženju. Otvorio je Kanađanin sjajno meč. Pierre-Hugues Herbert se nije niti snašao, a Auger-Aliassime je s tri uzastopna breaka došao do 6:0. Činilo se da neće predugo trajati meč, no grdno smo se prevarili.

Ušlo se u dva tie-breaka. U prvom, onom u drugom setu Francuz je bio bolji i dominantniji te je s 8:6 odveo meč u treći set. Iako je Kanađanin imao tri meč lopte, nije uspio privesti meč kraju i otišlo se u još jednu 13. igru. Čak tri meč lopte imao je Herbert u tie-breaku, ali Auger-Aliassime je izdržao i nakon točno 160 minuta meča odnio pobjedu.

Dodajmo kako je Gilles Simon u dva seta porazio Slovenca Aljaža Bedenea. U prvom setu slovenski tenisač imao je break prednosti, ali meč je otišao u 13. igru u kojoj je uspješniji bio Simon. Bedene je i u tie-breaku propustio niz prilika. U nastavku nije bilo toliko uzbuđenja te je Francuz s jednim breakom došao do 6:4 i ukupne pobjede.

ATP Marseille, 2. kolo:
Gilles Simon (FRA) - Aljaž Bedene (SLO) 7:6(6) 6:4
Daniil Medvedev (RUS, 1) - Jannik Sinner (ITA) 1:6 6:1 6:2
Pierre-Hugues Herbert (FRA) - Felix Auger-Aliassime (KAN, 7) 0:6 7:6(6) (9)6:7
David Goffin (BEL, 3) - Egor Gerasimov (BJE) 4:6 (5)6:7

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!