Tenis

Auger-Aliassime, Tsitsipas i čovjek koji mrzi tenis idu dalje, Medvedev pometen

Mihaela Bradovski • subota, 22.02.2020.
Auger-Aliassime, Tsitsipas i čovjek koji mrzi tenis idu dalje, Medvedev pometen
Foto: Pixsell

Poznati su polufinalisti ATP turnira u Marseilleu. Priča o trojici Kanađana u polufinalu ipak se neće ostvariti, mjesto tamo osigurao je jedino Felix Auger-Aliassime...

Felix Auger-Aliassime bio je koban za finalistu Punea Bjelorusa Egora Gerasimova. Bjelorus je ovog tjedna upisao prvu Top 10 pobjedu u karijeri svladavši Davida Goffina, ranije nikome nije uzeo niti set, ali Kanađanin je sjajno servirao, imao 83 posto osvojenih poena nakon prvog servisa i slavio je u dva seta.

Auger-Aliassime borit će se za svoje peto finale u kojem bi pokušao napokon doći do titule. Upravo prije točno godinu dana prvi put je dohvatio finale na ATP Touru i to na turniru u Riju.

Branitelj naslova Stefanos Tsitsipas dogurao je do polufinala. U dva seta bio je bolji od Vaseka Pospišila. U oba seta dvije krize Kanađanina na servisu bile su ključne i odlučile pobjednika.

"Nije bilo lako, znao sam da se moram boriti i biti dinamičan. On igra vrlo agresivan tenis i za svaki poen morate se boriti. Igrao sam strastveno, ali i strpljivo, a moj borbeni duh, kada sam u zoni, može donijeti samo puno toga dobroga", istaknuo je Tsitsipas.

Prvi nositelj Daniil Medvedev vrlo brzo izletio je iz četvrtfinala i to neočekivano glatkim porazom protiv Gillesa Simona. Simon je odigrao odličan meč, ali i Medvedev je pomogao. Bio je to jedan od onih dana kada Rus potpuno odluta i ne bude niti blizu svoje prave razine.

Čovjek koji mrzi tenis, ali mora ga igrati jer mu dobro ide i dobro zarađuje, Aleksander Bublik, na svoju žalost ili sreću, ovisi kako će se probuditi, mora i u subotu na teren. U četvrtfinalu je u tri seta svladao Čilićevog krvnika Denisa Šapovalova.

ATP Marseille, četvrtfinale:
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 7) - Egor Gerasimov (Bjelorusija) 7:5, 6:2
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Vasek Pospišil (Kanada) 7:5, 6:3
Gilles Simon (Francuska) - Daniil Medvedev (Rusija, 1) 6:4, 6:0
Aleksander Bublik (Kazahstan) - Denis Šapovalov (Kanada, 4) 7:5, 4:6, 6:3

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!