Košarka

Blazersi u skraćenoj rotaciji poraženi od Pelicansa, Lakersi ipak uspjeli slomiti Grizzliese

Petar Jenjić • subota, 22.02.2020.
Blazersi u skraćenoj rotaciji poraženi od Pelicansa, Lakersi ipak uspjeli slomiti Grizzliese

Noćas je odigrano još sedam utakmica u NBA ligi, a za Portland Trail Blazerse i Cleveland Cavalierse nisu igrali Mario Hezonja, odnosno Ante Žižić. Do nove pobjede stigli su Los Angeles Lakersi protiv Memphis Grizzliesa, dok su veliki otpor Boston Celticsima pružili Minnesota Timberwolvesi...

Washington Wizardsi vodili su gotovo cijelu utakmicu protiv Cleveland Cavaliersa, imali su i 16 razlike, no u završnici susreta dolazi do preokreta. U prvoj utakmici nakon otkaza treneru, Cavaliersi su stigli do pobjede, a u konačnici su slavili sa 113:108. Posljednju četvrtinu dobili su sa 32:21.

I dok se Ante Žižić još uvijek ne vraća na košarkaške parkete, njegovu je momčad predvodio Collin Sexton s 25 poena, dok je Cedi Osman dodao 16 poena i deset skokova.

Bradley Beal predvodio je Wizardse s 26 poena, dok je Rui Hachimura dodao 17 poena i sedam skokova.

U skraćenoj rotaciji i bez Damiana Lillarda do pobjede nisu došli Portland Trail Blazersi koji su poraženi na domaćem terenu od New Orleans Pelicansa sa 128:115. Treći im je ovo uzastopni poraz, a teško je nešto više napraviti kada imate devet igrača na raspolaganju, s tim da su trojica igrala manje od 18 minuta.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Zion Williamson s 25 poena, a priključio mu se Jrue Holiday s 29 poena, devet skokova i četiri ukradene lopte.

Ni Mario Hezonja nije bio u konkurenciji za nastup, a Blazerse je predvodio C.J. McCollum s 27 poena, šest skokova i deset asistencija, dok je Carmelo Anthony dodao 20 poena i pet skokova.

Jako dobro prvo poluvrijeme odradili su Los Angeles Lakersi koji su u Staples Centru protiv Memphis Grizzliesa vodili s 19 razlike (60:41). Početkom nastavka domaćin je imao i 25 poena viška, no gotovo sve je to ispustio. Stigao je Memphis na samo minus četiri u posljednjoj četvrtini, no Lakersi su uspjeli odbiti sve daljnje napade.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio LeBron James s 32 poena i sedam asistencija, a odmah iza njega bio je Anthony Davis s 28 poena, 13 skokova i sedam blokada.

Grizzliese je predvodio Josh Jackson s 20 poena, dok je Ja Morant dodao 17 poena.

Dallas Mavericksi slavili su na gostovanju kod Orlando Magica sa 122:106. Nakon što su u prvom poluvremenu imali i 18 poena prednosti, Orlando u nastavku radi seriju 17:4 te prelazi u vodstvo (69:68), svoje jedino na susretu. Odmah nakon toga Dallas je vratio prednost, četvrtinu zaključio sa sedma poena prednosti te ih bez većih problema sačuvao do kraja.

Blizu triple-double učinka bio je Luka Dončić s 33 poena, deset skokova i osam asistencija, a slijedio ga je Maxi Kleber s 26 poena te Kristaps Porzingis s 24 poena, deset skokova i pet asistencija.

Najbolji je u redovima Orlanda bio Evan Fournier s 28 poena, dok je Nikola Vučević dodao 27 poena, 12 skokova i četiri ukradene lopte.

Minnesota Timberwolvesi bili su jako tvrd orah za Boston Celticse. Iako su im nanijeli 16. poraz u 17 utakmica, Celticsi su se namučili te su u konačnici slavili sa 127:117. Tako su stigli jednu i pol utakmicu iza drugoplasirane ekipe Istoka, Toronto Raptorsa.

Gordon Hayward s 29 poena, pet skokova i šest asistencija predvodio je Celtice, a slijedio je Jayson Tatum s 28 poena i 11 skokova. Po 25 poena dodali su Daniel Theis (16 skokova) i Jaylen Brown (osam skokova).

Malik Beasley s 27 poena predvodio je Wolvese, dok je rookie Naz Reid dodao 19 poena i devet skokova te tri ukradene lopte.

NBA:
Orlando Magic - Dallas Mavericks 106:122
Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 108:113
New York Knicks - Indiana Pacers 98:106 (Portis 19p, 6sk / Warren 27p, 8sk)
Minnesota Timberwolves - Boston Celtics 117:127
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 113:101 (Paul 29p / Jokić 32p, 7sk, 5as)
Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 117:105
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 115:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!