Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 25.02.2020, 21:00 h
Chelsea
Chelsea 0:3 Bayern
Bayern

Gnabry i Lewandowski deklasirali Chelsea, Kovačić ponajbolji kod poraženih

Matej Kačan • utorak, 25.02.2020.
Gnabry i Lewandowski deklasirali Chelsea, Kovačić ponajbolji kod poraženih

Nogometaši Bayerna su bili uvjerljivi u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. U Londonu su njemački nogometaši svladali domaći Chelsea s 3:0...

Nije se isplatila taktika Franka Lamparda da izvede obrambeno orijentiranu ekipu koja bi dugim loptama naudila Bayernu. Bavarci su odigrali mnogo bolju utakmicu te su slavili s 3:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Stamford Bridgeu.

Prvo poluvrijeme je donijelo više taktičku šahovsku partiju od najavljenog i očekivanog spektakla punog golova. Susret se lomio na visoko presingu i duelima na sredini terena, a u tome su dominirali gosti.

Chelsea je brzo prihvatio prepuštanje inicijative Bayernu uz oslanjanje na brzu tranziciju i kontre. Logično je zato da su opasnije šanse bile gostujuće, ali je i Chelsea zaprijetio u nekoliko situacija.

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu veću šansu ima Kingsley Coman. On je odigrao sjajni dupli pas s Thomasom Müllerom koji ga je sjajnim dodavanjem u prostor izbacio samog ispred Caballera na desnoj strani. Mogao je Coman odigrati u sredinu za Lewandowskog, ali puca sam i promašuje vrata.

Samo pet minuta kasnije sam Poljak se nalazi u opasnoj šansi iz blizine, ali je Caballero uspješniji i iz svega se izrodio tek korner. Najopasniji igrači Bavaraca svakako su bili Lewandowski i Müller uz sjajnog Thiaga Alcantaru u sredini, a to je potvrdio i sam Nijemac najboljom prilikom na susretu.

Chelsea - Bayern München Rezultati uživo

S lijevog krila je poslan visoki ubačaj koji je pronašao Müllerovu glavu, a ovaj nebranjen leđima okrenut golu potiljkom gađa gredu domaćina te na semaforu ostaje 0:0.

Najbolju šansu za domaćina je u 45. minuti imao Marcos Alonso koji je silovito tukao unutar šesnaesterca, ali njegov udarac sjajno brani Manuel Neuer. Tako se na poluvrijeme otišlo s 0:0.

Bayern je ipak došao do toliko željenog pogotka na otvaranju drugog dijela. Opet je nakon glavometa na sredini terena jednu loptu osvojio Thiago koji šalje divnu dugu loptu za Sergea Gnabryja. On radi isto za Lewandowskog te su svi očekivali da će Poljak sam završiti akciju. No pokazao je napadač nesebičnost te je odigrao povratnu loptu za Gnabryja koji nema težak posao i postavlja 1:0.

Samo dvije minute kasnije Bayern vodi 2:0, a akteri su isti. Opet su na lijevom krilu lijepo kombinirali Lewandowski i Gnabry i opet prvi upošljava drugog koji s lijeve strane nema velikih problema u zabijanju svog drugog gola za 2:0.

Nije prošlo dugo, a već Gnabry ima šansu za hat-trick. "Zakuhalo" se blizu šesnaesterca Chelseaja i lopta je nekako na samoj liniji terena s desne strane gola našla Müllera koji ju glavom vraća na nekih 11 metara, a od tamo Gnabry dobro tuče, ali lopta ide preko gola.

Napokon je u 69. minuti i Chelsea pokazao zube. Kimmich je pogriješio u dodavanju, a loptu presijeca Mount koji odmah puca s ruba šesnaesterca, ali gađa preko gola.

Nastavila se dominacija Bayerna po lijevoj strani terena, a ona je trećim pogotkom okrunjena u 76. minuti. Jednu je loptu ukrao Alphonso Davies koji je krenuo u solo trk po lijevoj strani, a po ulasku u šesnaesterac je poslao loptu u sredinu koju je sam dočekao Lewandowski. Poljak je lako pogodio nebranjenu mrežu za 3:0 i svoj 11. pogodak u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Nakon takvog rezultata i nemogućnosti domaćina da stvore bolju šansu su popustili i živci pa je Alonso dobio crveni karton zbog laktarenja nakon VAR provjere u 84. minuti susreta i nemoguća situacija za Chelsea postaje još i gora.

Do kraja se susret primirio i velikih prilika nije bilo pa sve završava s velikim vodstvom za Bayern prije uzvrata u Bavarskoj. Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za Chelsea te je u sredini bio najbolji igrač inače sive momčadi.

Liga prvaka, osmina finala:
Chelsea - Bayern 0:3

Chelsea - Bayern München Rezultati uživo

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!