Košarka

Bucksi do pobjede u reprizi finala Istoka, Lakersi svladali Pelicanse

Petar Jenjić • srijeda, 26.02.2020.
Bucksi do pobjede u reprizi finala Istoka, Lakersi svladali Pelicanse

Toronto Raptorsi poraženi su noćas na domaćem parketu od Milwaukee Bucksa, Chicago Bullsi skoro su uspjeli nadoknaditi veliki zaostatak, dok su Los Angeles Lakersi svladali New Orleans Pelicanse...

U reprizi finala Istoka iz prošle sezone, Milwaukee Bucksi slavili su na gostovanju kod Toronto Raptorsa sa 108:97. Kroz drugu četvrtinu Raptorsi su imali 12 poena prednosti, ali ta je razlika nestala do poluvremena. Treću dionicu gostujuća je momčad dobila s 34:19 i to se na kraju pokazalo presudnim. Domaćin nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

Khris Middleton predvodio je Buckse s 22 poena i osam skokova, dok je Giannis Antetokounmpo dodao 19 poena, 19 skokova (svih 19 obrambenih) i osam asistencija. Cijela momčad skupila je ukupno 45 obrambenih skokova.

Najbolji je kod Raptorsa s 22 poena i šest skokova bio Pascal Siakam, dok je OG Anunoby dodao 11 poena i pet skokova.

Oklahoma City Thunder stigla je do devete uzastopne pobjede na gostovanjima nakon što je sa 124:122 bila bolja od Chicago Bullsa. Susret su mogli i ranije zaključiti, s obzirom na to da su imali i 24 poena viška. Međutim, Bullsi su se vratili i zakomplicirali utakmicu, ali to je bilo sve. Thunder se vratio u vodstvo u završnim minutama, a Zach LaVine u posljednjoj sekundi promašio šut za pobjedu.

Dosta izjednačeni bili su strijelci Oklahome, a predvodio ih je Danilo Gallinari s 24 poena, dok su po 21 poen dodali Shai Gilgeous-Alexander (11 skokova) i Dennis Schroeder (pet asistencija).

Sjajni LaVine susret je zaključio s 41 poenom i pet skokova, dok je Coby White dodao 35 poena i sedam skokova.

Samo u dva navrata kroz prvu četvrtinu vodili su Detroit Pistonsi na gostovanju kod Denver Nuggetsa koji su ipak stigli do pobjede bez većih poteškoća. Slavili su sa 115:98 te su sada na omjeru od 40-18. Tako su izjednačili svoj najbolji omjer kroz 58 utakmica u povijesti franšize.

U jednosmjernom susretu predvodio ih je Jerami Grant s 29 poena, dok su po 16 poena dodali Jamal Murray (pet skokova i osam asistencija) i Nikola Jokić (pet skokova, četiri ukradene lopte).

Detroit Pistonse s po 20 poena predvodili su Christian Wood, koji je upisao i double-double s deset skokova, te Derrick Rose koji je dodao pet asistencija.

Do šeste uzastopne pobjede stigli su Los Angeles Lakersi koji su slavili na gostovanju kod New Orleans Pelicansa sa 118:109. Čvrsto su se gosti držali kroz veći dio utakmice, iako su Lakersi gotovo pa stalno bili u vodstvu. U završnici treće četvrtine su i vodili s tri razlike, no u posljednjoj je domaćin ubacio u brzinu više i riješio pitanje pobjednika.

LeBron James s 40 poena, osam skokova i šest asistencija predvodio je Lakerse do pobjede, dok je Anthony Davis dodao 21 poen, 14 skokova i šest blokada.

Najučinkovitiji kod Pelicansa bio je Brandon Ingram s 34 poena i sedam skokova, dok je Zion Williamson dodao 29 poena i šest skokova.

NBA:
Indiana Pacers - Charlotte Hornets 119:80 (Sabonis 21p, 15sk, 9as / Bridges 17p, 6sk)
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 97:108
Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 122:124
Denver Nuggets - Detroit Pistons 115:98
LA Lakers - New Orleans Pelicans 118:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!