Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 26.02.2020, 21:00 h
Lyon
Lyon 1:0 Juventus
Juventus

Jedan, ali vrijedan: Lyon do pobjede, blijedo izdanje Juventusa

Petar Jenjić • srijeda, 26.02.2020.
Jedan, ali vrijedan: Lyon do pobjede, blijedo izdanje Juventusa

Nogometaši Lyona pred svojim su navijačima stigli do pobjede u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Juventusa. Lucas Tousart zabio je vrijedan pogodak protiv Stare dame koja kroz cijelu utakmicu nije puno pokazala...

Dobar posao napravio je Lyon u prvoj utakmici. Pred svojim je navijačima stigao do minimalne pobjede protiv blijedog Juventusa te osigurao dobru priliku uoči uzvratnog susreta u Torinu.

Jedan je pogodak u prvom poluvremenu bio dovoljan francuskoj momčadi koja može biti zadovoljna. S druge strane, gostujući sastav nije briljirao, pa ni stvorio pravu priliku prema protivničkom golu, iako je u završnim minutama često dolazio prema naprijed.

Jako blizu bili su domaćini u 20. minuti, najbliže u dotadašnjem dijelu utakmice. Nakon jednog centaršuta Houssema Aouara krasno je glavom pucao Toko-Ekambi prvoj vratnici, no lopta je završila na gredi.

U trenucima kada je Juventus igrao s igračem manje, dok se sanirala ozljeda De Ligta, do pogotka je stigao Lyon. Igrala se 31. minuta, u ulozi asistenta našao se Aouar koji je ubacio u peterac, a tamo loptu dočekao Lucas Tousart i skrenuo pod gredu.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme Juventus je imao nekoliko pokušaja prema golu Lyona, no nijedan nije završio u okviru gola. Prekasno je shvatio da bi večeras trebao zabiti gol, barem što se tiče prvih 45 minuta.

Malo su gosti u nastavku pritisnuli, ali to je sve. Nije bilo prevelike opasnosti po francuski gol. U 69. minuti bili su jako blizu kada je na loptu u šesnaestercu natrčao Paulo Dybala, no pucao je pored gola.

Kako je vrijeme odmicalo bilo je jasno da je Lyon zadovoljan ovakvim rezultatom. Naravno, za razliku od protivnika čiji su napadi bili sve češći. Međutim, nije bilo promjene rezultata, kao niti pravog izazova za domaćeg vratara.

Liga prvaka, osmina finala:
Lyon - Juventus 1:0

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!