Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - prve utakmice, 26.02.2020, 21:00 h
Real Madrid
Real Madrid 1:2 Manchester City
Manchester City

City u pet minuta okrenuo Real, Zidane ostao bez Ramosa za uzvrat

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
City u pet minuta okrenuo Real, Zidane ostao bez Ramosa za uzvrat

Nogometaši Manchester Cityja slavili su s 2:1 na gostovanju kod Real Madrida. Real je na Santiago Bernabeuu vodio 1:0, ali su Englezi brzo okrenuli rezultat...

Nogometni klasik i najzvučniji par osmine finala Lige prvaka nije razočarao. Nakon mirnih prvih 20 minuta je utakmica buknula, a sve je kulminiralo u sjajnom drugom poluvremenu Reala i Cityja u kojem su gosti preokretom došli do 2:1 i sjajnog rezultata pred uzvrat.

U prvih 20 minuta nismo vidjeli mnogo toga. Real je dominirao ponajviše zbog visokog pritiska kojem se gosti nisu mogli othrvati, a pucalo je odmah u fazi prve distribucije. Griješio je golman Ederson koji je nekoliko puta pokazao nestrpljenje birajući ispucavanje prije nego bi se netko od suigrača otkrio.

Domaćini s druge strane usprkos dominaciji i pritisku nisu stvarali konkretnije šanse, a sve je u 20. minuti otvorio Gabriel Jesus prvom pravom prilikom. Jedna duga lopta je prošla do Kevina De Bruynea koji je odmah iskoristio nešto više prostora za lijepu loptu u prostor.

Prihvatio ju je Brazilac na lijevoj strani te se okrenuo na desnu nogu i tukao u bliži kut iz blizine, ali Thibaut Courtois sjajnom obranom spašava Real od zaostatka. Prijetio je nakon toga i De Bruyne sam, ali je pucao preko gola.

Kako je vrijeme prolazilo je City bio sve bolji, ali je u jeku svega toga do prve prave prilike stigao i Real u 30. minuti. Ferland Mendy je ubacio sa svoje lijeve strane, visoko se vinuo Benzema koji glavom puca u kut, ali Ederson vadi sjajnom paradom.

U probleme je u 33. minuti upao Pep Guardiola jer mu se ozlijedio stoper Aymeric Laporte, a zamijenio ga je Fernandinho. Usprkos tome je do kraja City bio bolji, a posljednju veliku šansu prvog dijela potpisuje opet Jesus koji je sjajno volejem tukao,ali Casemiro čisti s crte i na poluvremenu je 0:0.

Drugi dio je dominacijom otvorio City, a jako dobru šansu je imao Riyad Mahrez koji je dobio sav prostor ovog svijeta za odmjeren udarac. No opet je uspješniji bio večeras sjajni Courtois koji još jednom održava Real na poravnatom rezultatu.

Real Madrid - Manchester City Rezultati uživo

I baš kada se činilo kako City raste, a Real gubi kontrolu nad susretom je domaćin poveo nakon sat vremena igre u jeku dominacije "građana". Zaslužan je opet bio visoki pritisak domaćina.

Benzema i Luka Modrić su ukrali loptu Otamendiju u opasnoj zoni, a nju je pokupio Vinicius koji se sjurio na gol gostiju. Mladi je Brazilac pokazao strpljenje te je pričekao i poslužio Isca koji sam s deset metara nema problema svladati Edersona za 1:0.

Nakon pogotka je svašta počelo polaziti za nogom nogometašima Reala koji prijete preko desne strane na kojoj su kaos radili Isco i Carvajal tako je Isco poslužio Ramosa čiji volej blokira Fernandinho, a Carvajal je našao Benzemu kojem Brazilac čini isto.

No onda se nastavio taj čudni tok utakmice jer u jeku dominacije Reala izjednačava City. De Bruyne je u 78. minuti ušao u šesnaesterac s lijeve strane te je na sebe navukao trojicu. Okrenuo se Belgijanac i nabacio, a lopta je pronašla glavu Gabriela Jesusa koji pogađa za 1:1.

Ramos i igrači Reala su tražili poništavanje pogotka zbog eventualnog prekršaja na stoperu Reala, ali VAR potvrđuje pogodak. Nakon pogotka je krenula ponovna dominacija i bolje raspoloženje Cityja pa je opet Jesus u središtu pozornosti, ali glavom puca preko gola na ubačaj Mahreza.

Nije ni pet minuta prošlo nakon pogotka, a City je već okrenuo. Opet je bila kobna lijeva strana napada Cityja gdje je sve većih problema imao Carvajal koji je zakasnio u jedan start, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran De Bruyne te City gubi 2:1.

Samo tri minute nakon se Real potpuno raspada. Casemiro je pogriješio u predaji lopte Varaneu, a loptu je ukrao Jesus koji se sjurio na gol. No na rubu šesnaesterca ga ruši Ramos koji zarađuje izravni crveni karton i Real je s desetoricom uz brzo izgubljenu prednost.

Slobodni udarac je preuzeo Mahrez, ali je pucao preslabo i nisko te je to bilo lak plijen Courtoisa. Do kraja se rezultat nije mijenjao usprkos pokušaju Sterlinga i Mendyja s druge strane pa City u Manchester nosi veliku prednost. Modrić je za Real odigrao 84 minute, ali se nije previše istaknuo u sredini Reala.

Real Madrid - Manchester City Rezultati uživo

Liga prvaka, osmina finala:
Real Madrid - Manchester City 1:2

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Borussia D.2:1PSG
Atlético Madrid1:0Liverpool
Atalanta4:1Valencia
Tottenham0:1RB Leipzig
Napoli1:1Barcelona
Chelsea0:3Bayern
Lyon1:0Juventus
Real Madrid1:2Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!