Košarka

Vrlo skromna večer za Hrvate, Žižić i Zubac najefikasniji, Šarić prvi skakač

Branimir Korać • četvrtak, 27.02.2020.
Vrlo skromna večer za Hrvate, Žižić i Zubac najefikasniji, Šarić prvi skakač

Četvorica Hrvata dobili su minutažu noćas u NBA ligi, ali sva četvorica ostali su na jednoznamenkastom broju poena. Pobjedu su barem upisali Ivica Zubac i Ante Žižić...

Ante Žižić kratko je proveo na parketu u susretu protiv Philadelphije, ali imao je velikog utjecaja na rezultat. Naime upravo nakon dvoboja sa Žižićem, Joel Embiid morao je napustiti igru. Embiid je zaradio ozljedu ramena i nije poznato koliko će pauzirati.

Žižić rijetko dobiva minutažu u Cavsima, a još rjeđe u ranoj fazi susreta pri aktivnom rezultatu, no nakon što je u prvoj četvrtini Tristan Thompson zaradio drugu osobnu pogrešku, Žižić je morao u igru. Odradio je sedam minuta i to dosta dobro, a nakon što je vraćen na klupu, stručni stožer na njega je potpuno zaboravio.

Inače, Cavsi su dominirali, bili su bolji protivnik i šokirali su Sixerse koji nisu znali kako se postaviti. Sve što su pokušali, jednostavno nije prolazilo i domaćin je u svom možda i najboljem nastupu ove sezone, zasluženo slavio.

Collin Sexton predvodio je Cavse s 28 poena, Thompson je dodao 14 poena i 13 skokova, a Larry Nance 13 poena i 15 skokova. Ante Žižić zaustavio se na sedam minuta, šest poena (3/4 za dva) i dva skoka.

Kod Philadelphije Shake Milton ubacio je 20 poena, a Furkan Korkmaz dodao je 14.

Clippersi nisu dopustili iznenađenje u Arizoni i bili su bolji od Sunsa sa 102:92. Dario Šarić vratio se u startnu petorku kod domaćina, ali napadački nije bio dobar. Odradio je svoj dio posla u skoku, međutim u realizaciji je dosta toga nedostajalo.

Clippersi su imali loš ulazak u utakmicu i brzo su se našli u zaostatku, međutim nije se dugo čekalo da preuzmu stvari u svije ruke i odvedu dvoboj u smjeru koji im odgovara.

Kawhi Leonard na kraju je bio najučinkovitiji kod gostiju s 24 poena, 14 skokova i pet asistencija, a Marcus Morris dodao je 18 poena i pet skokova. Ivica Zubac bio je solidan u 20 minuta, izgledao je bolje nego što pokazuju brojevi. Upisao je šest poena (3/6 za dva) uz pet skokova.

Kod Sunsa Deandre Ayton ubacio je 25 poena uz 17 skokova, Ricky Rubio 18 poena uz deset asistencija i šest skokova te Devin Booker s 14 poena i deset asistencija. Dario Šarić za 31 minutu ubacio je pet poena (1/4 za dva, 0/3 za tri, 3/4 slobodna) uz devet skokova i tri asistencije.

Jazzeri su u krizi i to dubokoj. Upisali su i četvrti uzastopni poraz, a Bojan Bogdanović odigrao je ispod očekivanja. Šuterski je bio još jednom loš i Jazzerima je nedostajao njegov kvalitetan učinak.

Celticsi su iskoristili loše razdoblje sezone Jazzera i odnijeli su važnu pobjedu, Jayson Tatum i ovdje je bio nezaustavljiv te je u ovom trenutku možda igrač u najboljoj formi u ligi.

Tatum je upisao 33 poena i 11 skokova, a Jaylen Brown dodao je 20 poena i šest skokova. Kod Jazzera Donovan Mitchell ubacio je 37 poena uz po pet skokova i asistencija, a Mike Conley dodao je 15 poena. Bogdanović je za 34 minute stao na tri poena (1/4 za dva, 0/4 za tri, 1/1 slobodna) i tome je dodao četiri skoka.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 108:94
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 92:102
Utah Jazz - Boston Celtics 103:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!