Nogomet

Sarri: 'Teško je objasniti zašto je protok lopte bio tako loš u prvom poluvremenu'

Marjan Kreševac • četvrtak, 27.02.2020.
Sarri: 'Teško je objasniti zašto je protok lopte bio tako loš u prvom poluvremenu'

Juventus je pretrpio poraz 1:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Lyona. Rezultat je ruku na srce podnošljiv, ali igra koju je prikazao aktualni prvak Italije nikako...

Juventus je stigao u Lyon na prvi ogled osmine finala Lige prvaka s velikim nadama, ali su ubrzo shvatili da je nada na vrlo staklenim nogama ako iza nje ne stoji kvalitetna igra, trud i zalaganje na terenu. Od svega toga vidjeli smo jako malo ili gotovo ništa od strane igrača Maurizija Sarrija na Parc Olympique Lyonnaisu.

Razumljivo je da trener ne može biti zadovoljan onime što je njegova momčad prikazala na terenu, ali osim konstatacije da puno toga nije valjalo Sarri nije dao nikakav konkretan odgovor zašto? Sve se svelo na ne znam, nije mi jasno: "Teško je objasniti zašto je cirkulacija lopte bila tako loša u prvom poluvremenu. Tako protivnička momčad napada, a vi patite."

"Jednostavno smo propustili biti agresivni, a onda nam se dogodila nesreća da smo u trenutku u kojem smo primili pogodak bili s igračem manje na terenu. Tijekom igre polako smo se dizali na radnu temperaturu, ali još uvijek sporo smo distribuirali loptu i često bili izvan pozicije koju smo zacrtali na terenu."

U drugom poluvremenu Sarri smatra da je bilo bolje, ali ipak ne dovoljno da Juventus u Torino ponese bolji rezultat: "U drugom poluvremenu smo rasli i kretali se bolje, vraćajući posjed na njihovoj polovici terena, što nam je omogućilo da ih zatvorimo pred njihovim golom. Na treningu se krećemo puno bolje i s puno većom brzinom."

Lijepo je za znati da to na treningu izgleda puno bolje, ali slaba je to utjeha zabrinutim navijačima Stare dame. Nije poraz 1:0 u gostima tragedija, daleko od toga, ali ako Sarri ne nađe način da poboljša ukupni dojam svoje momčadi, bit će jako teško osigurati prolaz u četvrtfinale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!