Košarka

Giannis i slobodna bacanja slomili Hornetse u matineji

Matej Kačan • nedjelja, 01.03.2020.
Giannis i slobodna bacanja slomili Hornetse u matineji

U prvom susretu NBA nedjelje su Charlotte Hornetsi dočekali Milwaukee Buckse te su dugo odolijevali i borili se. No ipak Bucksi pobjeđuju 93:85 i nastavljaju svoj pohod na vrh Istoka...

U matineji nedjeljnog NBA programa su u Charlotti Hornetsi dočekali Buckse od kojih se očekivala lagana pobjeda protiv desete momčadi Istoka. Bucksi su na kraju slavili i upisali šestu pobjedu u nizu, ali je pobjeda došla mnogo teže od očekivanog.

Kroz gotovo cijeli susret su Bucksi vodili, ali žilave domaćine nikako nisu uspijevali slomiti. Čak je i Charlotte vodila kroz nekoliko minuta druge dionice nakon što su Bucksi krenuli bolje u utakmicu. No uspjeli su gosti do poluvremena anulirati taj zaostatak i voditi 45:43 na odmoru.

Bolje su Bucksi otvorili treću četvrtinu pa nakon devet minuta igre udrugom poluvremenu George Hill ubačajem zaključuje 5:0 za maksimalnih 11 razlike, ali do kraja Willy Hernangomez, Graham i Martin vraćaju egal i 70:68 za Buckse prije posljednjih 12 minuta.

No u posljednjoj dionici je malo stao napad Hornetsa, a uzde utakmice je preuzeo Giannis Antetokounmpo koji je povezao pet poena na startu četvrte, a serija slobodnih bacanja Brooka Lopeza je prednost povećala na 86:81. Nakon toga opet Giannis sam radi 7:2 seriju i donosi svojoj ekipi konačnih 93:85.

Bucksi su i dalje nezaustavljivi te su sa samo osam poraza uvjerljivo prva ekipa lige, dok se Hornetsi bore za osmo mjesto i ulazak u doigravanje, a za to im nedostaje pet pobjeda do 26 koliko imaju osmi Netsi.

Giannis je bio nezaustavljiv s 41 poenom uz 20 skokova i šest dodavanja, a 16 poena uz sedam skokova je dodao Brook Lopez. Hornetse je sa 17 poena vodio Devonte' Graham, a lijepi double-double je upisao Hernangomez koji je ostvario 10 poena i 13 skokova.

NBA nedjelja:
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 93:85

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!