Košarka

Sjajni Bogdanović predvodio Jazzere u Clevelandu, Hezonja dobar protiv svoje bivše momčadi

Branimir Korać • utorak, 03.03.2020.
Sjajni Bogdanović predvodio Jazzere u Clevelandu, Hezonja dobar protiv svoje bivše momčadi

U dva susreta noćas su u NBA ligi nastupili hrvatski košarkaši. Portland Trail Blazersi upisali su pobjedu u Orlandu, a Utah Jazzeri na krilima Bojana Bogdanovića slavili su u Clevelandu...

Cleveland Cavaliersi ugostili su Utah Jazz i upisali ipak očekivani poraz 126:113. Oslabljeni Cavsi noćas su dodatno bili okrnjeni, nastupili su i bez Andrea Drummonda i Tristana Thompsona pa je nešto više minuta dobio i Ante Žižić, ali dosta se mučio što je i razumljivo s obzirom da je na drugoj strani stajao Rudy Gobert.

Od početka su Jazzeri bili bolji protivnik i koristili su svaku priliku koja bi se otvorila. Šuterski su bili dobri, raspoložen je bio Bojan Bogdanović i na njegovim krilima Utah je stvarao razliku.

Bogdanović je odigrao jako dobru utakmicu, u prvom poluvremenu već je bio na šest skokova i šest asistencija uz dvoznamenkast broj poena te se činilo da je na dobrom putu prema prvom triple-doubleu u karijeri, ali u nastavku nije išao u tom smjeru već je šuterski pomogao da se posao dovrši.

Hrvatski reprezentativac tako je za 34 minute ubacio 29 poena (5/9 za dva, 5/10 za tri, 3/4 slobodna), uhvatio sedam skokova i podijelio šest asistencija. Imao je i jedan od najatraktivnijih poteza večeri, u samom početku susreta progurao je loptu Cediju Osmanu kroz noge za asistenciju Rudyju Gobertu.

Imali su Jazzeri 20 trica s 49 posto ubačaja, 11 skokova više te čak 30 asistencija. Ukupan šut Utaha bio je na 57 posto čime je "pokriveno" čak devet izgubljenih lopti više.

Cavsima nije pomogao niti učinak karijere Collina Sextona jednostavno puno toga bilo je protiv njih, a ponajviše kvaliteta protivnika.

Uz Bogdanovića istaknuo se Gobert s 20 poena, devet skokova i pet asistencija kod Jazzera.

Kod Cavsa Sexton je završio s 32 poena i pet skokova, a Kevin Love s 22 poena (6/11 trica) i devet skokova. Ante Žižić je za 17 minuta ubacio šest poena (3/7 za dva, 0/2 slobodna) uz dva skoka.

Dobru predstavu protiv svog bivšeg kluba pružio je Mario Hezonja. Blazersi su na Floridi svladali Orlando Magic sa 130:107, a Hezonja je pružio svoj doprinos s klupe te završio susret kao drugi skakač Blazersa.

Portland je imao vrlo raspoloženog CJ-a McColluma, na drugoj strani najveće probleme Portlandu stvarao je Nikola Vučević, ali i on je u nastavku manje više iskontroliran kada se Portland odvajao.

McCollum je susret završio s 41 poenom (6/12 trica), pet skokova i pet asistencija, a Hassan Whiteside dodao je 16 poena i 13 skokova. Hezonja je za 28 minuta ubacio deset poena (4/5 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna) uz osam skokova i četiri asistencije.

Kod Magica Vučević je završio s 30 poena i 11 skokova, a Terrence Ross dodao je 23 poena i pet skokova.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 113:126
Orlando Magic - Portland Trail Blazers 107:130

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!