Košarka

Večer iznenađenja: Knicksi iznenadili Rocketse, Heat bolji od Bucksa

Branimir Korać • utorak, 03.03.2020.
Večer iznenađenja: Knicksi iznenadili Rocketse, Heat bolji od Bucksa

Za iznenađenja večeri u NBA ligi pobrinuli su se New York Knicksi koji su svladali Houston Rocketse, Chicago Bullsi koji su bili bolji od Dallas Mavericksa te Miami Heat koji je svladao Milwaukee Buckse...

New York Knicks kreirali su iznenađenje i svladali su Houston Rocketse sa 125:123. Dogodilo se upravo on od čega i strahuju navijači Rocketsa, kada se pojavi momčad koja zna i pronađe način kako iskoristiti rupu Rocketsa u reketu zbog igranja s ekstremno niskom petorkom, teško će do pobjede.

Knicksi su imali 64 poena u reketu, više od polovice svojih poena, a upisali su čak 31 skok više. Osim toga šut iz igre im je bio na 49 posto, a Houstonov na 42 posto te je čudo kako Rocketsi nisu i uvjerljivije svladani.

Knickse je s 27 poena, pet skokova i pet asistencija u utakmici NBA karijere predvodio RJ Barrett, Julius Randle je dodao 16 poena i 16 skokova, a Mitchell Robinson 12 poena i 13 skokova.

Kod Rocketsa James Harden ubacio je 35 poena uz osam asistencija, Russell Westbrook 24 poena uz devet skokova, a Robert Covington 20 poena (6/11 trica) uz 13 skokova.

Katastrofalan poraz upisali su Hawksi koji su ugostili Grizzliese i izgubili 127:88. Šuterski očajno izdanje, a ako se pita trenera Hawksa Lloyda Pearcea, izdanje je bilo očajno i po pitanju truda i želje. "To ih ne mogu naučiti", kratko je poručio.

Miami Heat odradio je dobar posao u zaustavljanju Giannisa Antetokounmpa te je stigao do pobjede protiv Milwaukee Bucksa 105:89. Antetokounmpo je zaustavljen na samo 13 poena uz šut iz igre 6/18 te je njegov učinak jako nedostajao Bucksima.

Kada se doda da je i Khris Middleton bio na samo 12 poena, a Eric Bledsoe na sedam, jasno je zašto je Heat upisao takvu pobjedu. Miami su predvodili s po 18 poena Jimmy Butler (šest skokova, sedam asistencija) i Jae Crowder.

Iznenadili su i Bullsi koji su slavili protiv Dallas Mavericksa sa 109:107 iako su igrali bez Zacha LaVinea. I takvi su otišli do pobjede s Cobyjem Whiteom kao prvim strijelcem dok je na drugoj strani Tim Hardaway ubacio 26 poena. Luka Dončić dodao je 23 uz devet asistencija.

Pacersi su u gostima u zanimljivom dvoboju svladali Spurse sa 116:111 uz 26 poena Malcolma Brogdona. Luka Šamanić susret je promatrao s klupe Spurse, ali nije ulazio u igru.

NBA:
New York Knicks - Houston Rockets 125:123
Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 88:127
Miami Heat - Milwaukee Bucks 105:89
Chicago Bulls - Dallas Mavericks 109:107
San Antonio Spurs - Indiana Pacers 111:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!