Košarka

Benderov dobar nastup za kraj, Kerr poručio: 'Volio bih mu dati još deset dana'

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Benderov dobar nastup za kraj, Kerr poručio: 'Volio bih mu dati još deset dana'

Golden State Warriorsi iznenadili su u Denveru domaće Nuggetse i odnijeli su pobjedu 116:100. Dragan Bender odigrao je dobru utakmicu i čini se da bi mogao dobiti još jedan desetodnevni ugovor...

Bila je to posljednja prilika za Dragana Bendera da se pokaže Steveu Kerru i čelnicima Warriorsa. U deset dana provedenih u Golden State pokazao je neke dobre stvari, šuterski je to moglo i bolje, no protiv Nuggetsa je ponovno bio na visokoj razini i lako je moguće da će se "proba" nastaviti.

"Volio bih mu dati još deset dana. U ovih deset dana pokazao je da ako mu se pruži prilika i stekne samopouzdanje da može napraviti puno toga dobroga. Pomogao nam je da dođemo do dvije pobjede u deset dana u sezoni u kojoj nismo puno pobjeđivali", zadovoljan je bio nakon susreta Kerr i po svemu sudeći Bender će dobiti još jedan desetodnevni ugovor što Warriorsi mogu napraviti, a nakon toga moraju definitivno odlučiti hoće li ga zadržati ili ga se odriču.

Nuggetsi su bili veliki favoriti u ovom susretu, ali odigrali su stvarno lošu završnicu i upisali su poraz.

Ništa nije govorilo da bi Warriorsi mogli do pobjede u ovom susretu još tamo pet minuta prije kraja treće dionice. Još se tu činilo da će domaćin glatko i visoko slaviti, vodio je 77:65 da bi nakon toga Warriorsi napravili 43:15 i potpuno preuzeli stvari u svoje ruke.

Na kraju su Warriorsi slavili sa 116:100, a Denveru se još jednom obilo od glavu podcjenjivanje protivnika. Ovo mu je treći neshvatljiv domaći poraz nakon što su pobjedu iz Colorada odnijeli i Atlanta Hawksi i Cleveland Cavaliersi.

Po 22 poena kod Warriorsa ubacili su Andrew Wiggins (deset asistencija, pet skokova) i Eric Paschall (pet skokova, pet asistencija), a Bender je za 23 minute na parketu dodao 14 poena (3/5 za dva, 2/4 za tri, 2/2 slobodna), pet skokova i dvije asistencije.

Kod Nuggetsa po 18 poena upisali su Paul Millsap (devet skokova) i Will Barton (pet skokova) dok je Nikola Jokić dodao 16 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

NBA:
Denver Nuggets - Golden State Warriors 100:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!