Nogomet

Dinamovi juniori nakon velike drame u Münchenu prošli u četvrtfinale Lige prvaka!

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2020.
Dinamovi juniori nakon velike drame u Münchenu prošli u četvrtfinale Lige prvaka!
Foto: Pixsell

Sjajna sezona Dinamovih juniora se nastavlja! Nakon što su u Kijevu boljim raspucavanjem s 11 metara izbacili tamošnji Dynamo, u Münchenu su potpuno zasluženo izborili prolaz u četvrtfinale svladavši također s 11 metara momčad Bayerna! Modri su bili bolji protivnik, nesretno ostali bez prolaza u 90 minuta, a onda su preokretom na penale prošli dalje te će igrati protiv Benfice...

Još jedan sjajan nastup mladih igrača Dinama koji su u osmini finala Lige prvaka gostovali u Münchenu kod Bayerna i upisali veliku pobjedu za prolazak u četvrtfinale!

Trebao je i morao Dinamo riješiti pitanje prolaza već u 90 minuta, vodio je do 88. minute i onda autogolom vratio Bavarce u utakmicu. Prije tiga Modri su promašili niz prilika, neke od njih je stvarno teže promašiti nego zabiti, ali za sve to na kraju ipak nisu bili kažnjeni i upisali su pobjedu na penale.

Počelo je savršeno. Već u drugoj minuti Dinamo je stigao do vodstva i to nakon krasnog driblinga Tomislava Krizmanića u 16 metara, došao je pred vratara i lijepo pogodio u sam kut. Krasan potez Krizmanića i zasluženo vodstvo.

Odlično je Dinamo igrao od početka, vidjelo se da je jako dobro proučio Bavarce i znao je kako se treba postaviti. Tako je desetak minuta nakon vodećeg gola imao još jednu sjajnu priliku, ali Leon Šipoš nije se najbolje snašao.

Josipović je prvui pravu intervenciju imao u 25. minuti kada je Franjić izgubio loptu, Musiala dobro pucao, ali Josipović sjajno obranio.

Četiri minute kasnije povisili su Modri na 2:0. Jurišić je ubacio, Šipoš poslao loptu ui peterac gdje natrčava Karrica i izbliza pogađa za 2:0.

Do odlaska na odmor, domaćini su smanjili preko Dajakua i najavili teških drugih 45 minuta.

Odmah na startu drugog dijela nemoguć promašaj Leona Šipoša.Bio je doslovno na dva metra pred potpuno praznim golom i umjestio da loptu samo proslijedi u mrežu, on je snažnim udarcem šalje preko gola.

Deset minuta prije kraja serija zicera za Dinamo, ali Julardžija i Godoy nisu zabili za rjepšenje susreta. Kazna je stigla u 87. minuti kada Gvardiol nespretno šalje loptu u svoju mrežu,

Odluka je pala s 11 metara gdje je odluka pala tek u osmoj seriji kada Rheinu brani Josipović, a Hrvoj zabija za prolaz.

Osmina finala Lige prvaka:
Bayern - Dinamo 5:6 (2:2)

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!