Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 11.03.2020, 21:00 h
Liverpool
Liverpool 2:3 Atlético Madrid
Atlético Madrid

Atletico svladao Liverpool nakon produžetaka, Adrian tragičar utakmice

Jan Šneler • srijeda, 11.03.2020.
Atletico svladao Liverpool nakon produžetaka, Adrian tragičar utakmice

Nakon slavlja u prvoj utakmici osmine finala, Atletico Madrid pobijedio je Liverpool i na Anfieldu, a velike "zasluge" za to ima vratar europskog prvaka...

Trebala je ovo biti velika večer na Anfieldu u kojem će Liverpool odigrati kvalitetnije nego u Madridu i uspjeti preokrenuti zaostatak iz prvog susreta. Za Redse je sve dobro išlo, imali su i prednost u produžetku, ali pad koncentracije vratara sve je preokrenuo i posljedično donio Atleticu pobjedu i prolaz dalje.

Liverpool - Atlético Madrid Rezultati uživo

Već na samom početku susreta moglo je biti uzbudljivo. Nakon samo 13 sekundi Diego Costa mogao je šokirati Anfield, ali njegov udarac iskosa otišao je pored vrata. Užurbani početak ipak nije donio jednako uzbudljiv nastavak te Liverpool nije dominirao u mjeri u kojoj se to očekivalo.

Atletico je dosta visoko izlazio i praktički blokirao svaki pokušaj Liverpoola da spusti loptu na zemlju i pritiskom ugurati goste u šesnaesterac. U prvih dvadesetak minuta, odličnim reakcijama iskazao se Jan Oblak premda treba reći da to nisu bili neki zahtjevniji udarci.

U periodu od 30. do 35. minute Atletico se okuražio i krenuo ozbiljnije prema naprijed te praktički pritisnuo Liverpool na njihovu polovicu igrališta. Redsi su često griješili i nisu uspijevali slomiti obruč. Ipak, u 37. minuti vidjeli smo dobar pokušaj Roberta Firmina i novu sjajnu obranu Oblaka.

Činilo se da će momčadi na odmor otići netaknutih mreža, ali u 43. minuti Liverpool je došao do vodstva. Alex Oxlade-Chamberlain ubacio je lijepo u šesnaesterac, a glavom sjajno pucao Georginio Wijnaldum i zabio za 1:0. Na odmor se otišlo s tim minimalnim vodstvom Liverpoola koji je tako anulirao prednost Atletica.

U nastavku susreta gledali smo praktički opsadu gola Atletica. Krenulo je u 54. minuti kada je silovito s dvadesetak metara tukao Oxlade-Chamberlain, ali još jednom sjajno brani Oblak. U 60. minuti slobodni udarac izveo je Trent Alexander-Arnold, a Oblak je spriječio dosta slabašan pokušaj Firmina.

Samo minutu kasnije Atletico je mogao doći do pogotka, poglavito zbog slabije reakcije Adriana. Pucao je Joao Felix, a Adrian uz manje poteškoće uspio otkloniti opasnost. U 65. minuti današnji slavljenik Andrew Robertson mogao je dobiti najbolji poklon za rođendan.

Prvo je pokušao Mohamed Salah, lopta je odbijena, ali u trku Robertson dotrčava i glavom pogađa gredu. Vratara Atletica odlučio je četiri minute kasnije testirati i Arnold, ali slovenski vratar danas je bio fenomenalan. Liverpool je nastavio s pritiscima, nastojao riješiti utakmicu prije kraja regularnog dijela, ali nije išlo.

Sjajan potez povukao je Jurgen Klopp uvođenjem Jamesa Milnera. Engleski veznjak donio je živost i potrebnu energiju. U 85. minuti sjajno je prošao nekoliko igrača i ubacio, Wijnaldum je kratko glavom spustio za Sadia Manea koji efektno škaricama preko gola.

Dvije minute kasnije Salah se također lijepo oslobodio, ali niti on nije bio precizan. Sve je bilo izglednije kako će utakmica morati biti riješena van regularnog vremena, ali u samom smiraju susreta, Anfield je zanijemio. U posljednjoj minuti nakon slobodnog udarca, Saul je glavom pogodio za 1:1, no pomoćni sudac ispravno je pokazao na zaleđe.

Jednako kao 2010. godine u polufinalu Europske lige, ušlo se u dodatnih pola sata produžetaka. Liverpool na valu bolje igre otvorio je bolje. U 93. minuti Wijnaldum je oštro tukao iskosa, ali Oblak je ponovno sjajan. Ipak, minutu kasnije niti slovenski vratar nije mogao spasiti Atletico.

Ubacio je Wijnaldum, Firmino glavom u stativu, ali mu se lopta sretno odbija i brazilski napadač pogađa u praznu mrežu za 2:0. Sve je izgledalo sjajno za Redse. Konačno su došli do drugog pogotka i činilo se da će se sada i Atletico morati konačno otvoriti.

No, na žalost domaćih, poput Loriusa Kariusa prije dvije godine, Adrian je odlučio pogriješiti u najgorem trenutku. U 97. minuti potpuno nepotrebno uputio je loptu prema sredini igrališta. Njegovo dodavanje presjekao je Felix koji upošljava Marcosa Llorentea, a udarac Španjolca pogađa sam kut Liverpoolova gola.

Momentalni povratak Atletica malo je sputao Liverpool i jasno vratio u igru goste. Liverpool je morao krenuti ponovno svim snagama prema naprijed, ali u 105. minuti došao im je drugi šok. U kontru je krenuo Alvaro Morata, dodao za LLorentea koji izlazi sam na Joe Gomeza i ponovno sjajnim udarcem pogađa isti kut i zabija za 2:2.

Utakmica je sada bila riješena. Atletico se ponovno dobro zatvorio, Liverpool više nije imao snage i samo se čekao posljednji zvižduk suca. U 121. minuti, nakon jedne kontre Morata je sam istrčao pred Adriana i mirno poentirao za konačnih 2:3. Liverpool je tako kao prvak Europe ispao već u osmini finala, dok je Atletico uspio pragmatičnom i čvrstom igrom proći među osam najboljih.

Dodajmo na kraju kako Dejana Lovrena nije bilo u zapisniku domaćeg sastava, dok je Šime Vrsaljko ušao u igru u 90. minuti umjesto Kierana Trippiera i vrlo dobro odradio svoju rolu u produžecima.

Liverpool - Atlético Madrid Rezultati uživo

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:
Liverpool - Atletico Madrid 2:3* (1:0), 1. utakmica: 0:1

*nakon produžetaka

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

RB Leipzig3:0Tottenham
Atalanta3:4Valencia
Liverpool2:3 *Atlético Madrid
PSG2:0Borussia D.
Juventus2:1Lyon
Manchester City2:1Real Madrid
Bayern4:1Chelsea
Barcelona3:1Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!