Košarka

NBA zvijezde i klubovi nastavljaju plaćati svoje zaposlenike na dnevnici

Matej Kačan • subota, 14.03.2020.
NBA zvijezde i klubovi nastavljaju plaćati svoje zaposlenike na dnevnici

Lijepe vijesti stižu iz NBA lige gdje se najveće zvijezde i klubovi udružuju kako bi skupili novac za nastavljanje plaćanja svojih zaposlenika koji su na dnevnici...

Obustava NBA sezone ima mnogo dalekosežnije posljedice od same zabave za gledatelje i nedostatka sporta. Naime, NBA klubovi imaju mnogo zaposlenika u svojim dvoranama i organizacijama koji su plaćeni po satu i danu.

Za takve zaposlenike nedostatak radnih sati uzrokovan koronavirusom može biti ogroman problem za svakodnevni život i kućni budžet pa se mnoge organizacije i NBA zvijezde skupljaju kako bi se skupio novac i ljudi platili kao da rade svaki dan.

Prvi je o uspostavi programa za zaposlenike govorio vlasnik Dallas Mavericksa Mark Cuban odmah prve večeri čim je sezona obustavljena, a njegov su primjer slijedile i organizacije Cleveland Cavaliersa i ostalih NBA momčadi.

Zvijezde poput Kevina Lovea i Ziona Williamsona su donirale po 100 tisuća dolara za zaposlenike Cavaliersa, odnosno Pelicansa, a Lakersi, Clippersi i NHL momčad LA Kingsi će zajedničkim snagama na isti način platiti i zaposlenike Staples Centra u kojem sve tri momčadi igraju.

Američki novinari tvrde da će i Memphis Grizzliesi učiniti isto, a potvrđeno je da će milijun dolara za svoje zaposlenike donirati i Golden State Warriorsi tako da se u narednih nekoliko dana očekuje da će svih 30 ekipa učiniti istu stvar i omogućiti svojim zaposlenicima stalan izvor prihoda.

Tako su NBA zvijezde pokazale solidarnost za one koji i omogućuju sigurno igranje čak i u vremenima u kojima nije siguran ni novac za igrače. Naime, liga je igrače upozorila na stavku u kolektivnom ugovoru po kojoj bi u slučaju nepredviđene katastrofe poput prirodne katastrofe, ratnog stanja ili epidemije igrači obustavom natjecanja mogli ostati bez dijela svojih ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!