Košarka

Košarkaška Serie A se otkazuje bez prvaka

Matej Kačan • subota, 28.03.2020.
Košarkaška Serie A se otkazuje bez prvaka
Foto: Pixsell

Kako prenosi talijanski sportski list La Gazzetta dello Sport, talijanska košarkaška Serie A se trajno prekida i otkazuje za ovu sezonu, a rezultati se poništavaju te prvaka neće biti...

Dok svijet, lige i sportovi traže način kako se izboriti za normalan život nakon pandemije koronavirusa, iz Italije je stigla vijest o možda i najvećem te najpopularnijem natjecanje koje je do sad priznalo poraz i poništilo sezonu.

Radi se o talijanskoj košarkaškoj Serie A koja je donijela odluku o otkazivanju sezone bez prvaka te je tako uz VTB ligu najveće košarkaško natjecanje u Europi koje se ove sezone sigurno neće nastavljati.

Italija je, kao što svi znaju, koronavirusom najpogođenija zemlja u Europi, a hoće li talijanski primjer slijediti i ostali savezi i sportovi, uključujući i ABA ligu te HKS, ostaje za vidjeti.

U košarkaškoj Serie A nastupa nekolicina hrvatskih košarkaša i reprezentativaca poput Roka Stipčevića, Hrvoja Perića i Mire Bilana, a upravo je Stipčević na svojim društvenim mrežama tjednima iz Bologne pozivao na stroge mjere opreza, borbu protiv korone i otkazivanje svih natjecanja.

FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!