Automoto

Daniel Ricciardo: 'F1 igrala se vatrom prije odgode utrke za VN Australije'

Branimir Korać • ponedjeljak, 30.03.2020.
Daniel Ricciardo: 'F1 igrala se vatrom prije odgode utrke za VN Australije'

Utrka za Veliku nagradu Australije odgođena je u posljednji trenutak što je izazvalo dodatnu psihozu kod vozača. Daniel Ricciardo tvrdi kako su se svi igrali vatrom i imali bi veliki problem...

Prva utrka sezone Formule 1 trebala je biti održana u Melbourneu, ali nakon dugačkog premišljanja odlučeno je kako će se utrka odgoditi.

Daniel Ricciardo tvrdi kako isprva niti sam nije bio svjestan prave opasnosti koja prijeti. "Definitivno nisam bio potpuno svjestan jer sam bio koncentriran na utrku s obzirom da je VN Australije jako naporna i kaotična utrka. Nisam previše razmišljao o cijeloj korona situaciji, ali duboko u sebi bio sam zabrinut. Definitivno smo se igrali s vatrom", priznaje Ricciardo.

Tek kasnije tvrdi došlo mu je u glavu kakve su sve posljedice bile moguće.

"Počneš se prisjećati svih kontakata koje si imao, s kim si razgovarao, gdje si bio, vrlo lako postaneš paranoičan. Čak i nekoliko tjedana ranije bili smo u Barceloni na testiranjima, nije bilo nikakvih restrikcija, a u to vrijeme svi su imali nekakvu tipičnu zimsku virozu i kasnije ti mozak proradi. Kada smo se približili utrci i kada smo vidjeli što se događa s ostalim natjecanjima, čak i NBA ligom, pomislio sam kako nipošto ne smijemo nastaviti."

Ricciardo je razgovarao s Maxom Verstappenom koji je dijelio isto mišljenje.

"Tog petka prijepodne, svima su telefoni zvonili kao ludi. Jedan od onih s kojima sam razgovarao je Max kako bih vidio koji su njegovi planovi i želja mi je bila istog trenutka kada otkažu utrku pobjeći s tog mjesta prije nego postane ružno. Ideja je bila otići u Perth gdje mi je obitelj i nisam htio riskirati odlaskom bilo gdje drugdje."

Cijela situacija tog jutra bila je kaotična.

"Gledajući sa strane lako je reći kako se sve moglo bolje odigrati, ali bio bih naivan kada bih pomislio da smo svi znali sve što se događa. Bilo nam je svima žao što se utrka nije održala, žao zbog svih koji su radili na njoj, zbog gledatelja koji su trebali biti tamo i pred TV ekranima, ali bila je to 100 posto ispravna odluka."

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!