Tenis

Pavljučenkova o raskidu s uglednim trenerom: 'Nije mi se svidjela atmosfera'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 30.03.2020.
Pavljučenkova o raskidu s uglednim trenerom: 'Nije mi se svidjela atmosfera'
Foto: Pixsell

Anastasia Pavljučenkova iznenadila je raskidom suradnje sa Samom Symukom, trenerom koji iza sebe ima sjajnu karijeru i koji je počeo podizati i Ruskinju...

Anastasia Pavljučenkova dugo je imala prosječne rezultate i nastupe, ali početkom rada sa Samom Symukom i njezini nastupi bili su sve bolji. Međutim, neočekivano je došlo do raskida.

"WTA mi je poručio da nije vrijeme za izjave o raskidu s trenerom, ali nakon što je on potvrdio raskid suradnje, vrijeme je da i ja neke stvari objasnim. Ovo je isključivo moja odluka. Sam je sjajan trener, ali ja ne mjerim trenere po njihovom imenu ili onom što su prije napravili. Za mene je vrlo važan odnos između dvije osobe i na terenu i van njega. Mnogi treneri imaju veliki ego i stalno ponavljaju 'ja' i zbog toga nastaju problemi", poručila je Pavljučenkova.

Ruskinja je pojasnila kako je išla cijela priča sa Symukom.

"Zajedno smo počeli raditi nakon US Opena. U Francuskoj smo odradili probni tjedan treninga i otišli za Japan. U Osaki sam igrala dobro, ali ne mogu reći da je to njegovom zaslugom jer smo radili tek nešto više od tjedan dana. No zatim su uslijedili dobri nastupi u Moskvi pa četvrtfinale Australian Opena. Odradili smo sjajan posao, ali na kraju sam zatražila raskid suradnje. Odmah nakon povratka iz Indian Wellsa jer mi se nije svidjela atmosfera u mom timu, nisam se mogla otvoriti niti na terenu, a niti van njega."

Pavljučenkova tvrdi kako je iz svega ovog nešto i naučila.

"U Australiji sam imala dobre rezultate, ali nemojmo zaboraviti da na terenu igra igrač, a ne trener. Za mene je važno izvući maksimum iz odnosa s trenerom i cijelim timom, to je ključ za uspjeh i ako nema maksimuma, nema ni rezultata. U takvim slučajevima vodim se osjećajima. Sada imam veliku želju i motivaciju za pobjedama, želim još puno toga ostvariti. Postavljam letvicu na najvišu razinu i spremna sam za naporan rad. Ime trenera, otkud je, koga je prije trenirao i koliko je titula osvojio, nije mi uopće više bitno. Naučila sam to kroz godine i iskustvo."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

#ostanitedoma

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!