Nogomet

Perica: 'Procjenjujem da će trebati oko mjesec i pol po igraču da se vrati u pravi ritam'

Mihaela Bradovski • subota, 04.04.2020.
Perica: 'Procjenjujem da će trebati oko mjesec i pol po igraču da se vrati u pravi ritam'
Foto: Pixsell

Stipe Perica nalazi se u Hrvatskoj u samoizolaciji nakon povratka iz Italije, planirao je krenuti prema Belgiji, ali tamošnje prvenstvo je zaustavljeno...

Stipe Perica ovu sezonu odrađivao je u Mouscronu na posudbi iz Udinesea. Odluka o završetku sezone u Belgiji zatekla ga je u Zatonu gdje je u samoizolaciji.

"U Zatonu sam u samoizolaciji nakon povratka iz Udina gdje sam bio zbog puknuća lože. Tamo sam se liječio i spremao za povratak u Belgiju kada me zatekla ova blokada i nisam mogao nikud. Trebao sam poletjeti u srijedu, ali taj dan je Italija proglašena crvenom zonom i nisam mogao prema Belgiji. Odlučio sam se 29. ožujka vratiti u Zadar, odmah sam krenuo u samoizolaciju u Zaton gdje sam cijelo vrijeme sam", ističe Perica za Sportske novosti.

Perica nije ostao iznenađen odlukom o prekidu prvenstva. Takvo što je i očekivao iako mu nije drago.

"Bilo je naznaka, odigrano je 29 od 30 kola tako da je bilo najlakše i zaključiti prvenstvo. U ligama petice je drugačije jer se vrti ogroman novac oko TV prava i svega u manjim ligama je logičnije prekinuti jer nemaš toliko prihoda. Igračima se neće biti lako pokrenuti nakon ovakve dugačke stanke, procjenjujem da će trebati oko mjesec i pol po igraču da se vrati u pravi ritam", kaže Perica i dodaje: "Šteta što se prekinulo jer sam igrao stvarno dobro i siguran sam da bi bilo još golova. Važno je ipak da ovo prođe, sada izgleda kao da smo u zatvoru."

Je li odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Mouscrona, ne zna, ali ističe kako mu je u Belgiji bilo lijepo.

"Definitivno je bilo dobro, žao mi je jedino što nisam uhvatio više utakmica. Imao sam stanku od lipnja do listopada i tek sam u studenom počeo igrati. Bilo je problema s koljenom, ali sada je sve u redu."

Povratak na travnjak obilježio je na najbolji način - golovima.

"Probao sam u rujnu, ali nije išlo tako da sam pravi povratak imao u studenom protiv Oostendea kada sam za 25 minuta zabio dva gola. Otvorilo mi se, ali sada je sve stalo, ovakvo što nitko nije mogao očekivati niti u najluđim snovima."

#ostanitedoma

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!